Cele mai sărace țări, care s-au îmbogățit

Rate this post

În secolul XX-lea erau cunoscute țările care păreau a fi condamnate la sărăcie, printre ele se numărau Luxemburg, Japonia, Coreea de Sud, Singapore etc. și spre surprinderea tuturor, unele s-au îmbogățit datorită resurselor naturale sau a schimbărilor politicilor fiscale.

În acest articol, vă prezentăm lista celor 7 țări care au fost sărace, care au devenit bogate!

Andorra

Aflată între Spania și Franța, Principatul Andorrei a fost una dintre cele mai mici și mai sărace state ale Europei. Prosperitatea acestui stat se datorează scăderii impozitelor, astfel a atras persoane cu averi uriașe care au crescut foarte mult economia țări dar și calitate vieții.

Emiratele Arabe Unite

Până la sfârșitul secolului al XX-lea a fost doar un deșert din Golful Arabiei. Grație exploatării petroliere și a gazelor naturale, Emiratele Arabe Unite a devenit una dintre cele mai bogate și cele mai moderne țări din lume.

Luxemburg

După al doilea război mondial Luxemburg-ul a fost o țară aproape distrusă. După cum se ştie, în etapa realizată prin politicile publice, aceasta a cunoscut o stabilitate financiară și astfel, a ajuns una dintre cele mai bogate țări din Europa.

Singapore

În mare parte a secolului al XX-lea, Singapore a fost una dintre cele mai sărace țări din lume, mai săracă chiar și decît multe țări din Africa, însă după liberalizarea pieţei economice și după scăderea impozitelor au început să apară foarte multe locuri de muncă, îmbunătățindu-se astfel securitate, educația, egalitatea dar și calitatea vieții.

Qatar

La mijlocul secolului al al XX-lea, Qatar-ul era o țară săracă și pustie, însă cu ajutorul exploatărilor de petrol și de gaze naturale a cunoscut o creștere economică fulminantă, în scurt timp a devenind o țară extrem de bogată.

Japonia

Japonia a fost devastată după al doilea război mondial, iar după cîțiva ani s-a modernizat și a deveni una dintre cele mai bogate țări din lume.

Coreea de Sud

Atunci cînd era unificată cu Coreea de Nord, Coreea de Sud era una dintre cele mai sărace țări din lume. După separarea de Nord a primit sprijin din partea SUA, și astfel a devenit una dintre cele mai bogate țări din Asia și de pe Pământ.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: