Centralele pe lemne – soluția ideală pentru confort termic sporit

Rate this post

Una dintre soluțiile cele mai apreciate de încălzire a locuinței este centrala termică pe lemne. Este, de altfel, și cea mai la îndemână, datorită faptului că acest tip de combustibil este mai ieftin decât cel folosit de alte sisteme de încălzire. E preferată și de cei care locuiesc în zone în care nu există acces la gaz, fiind o modalitate accesibilă de a oferi confort termic locuinței și de a asigura apa caldă menajeră.

Centralele Stropuva sunt sistemele care funcționează pe bază de lemne sau cărbuni și se fac remarcate prin rezistența îndelungată pe care o prezintă. Spre deosebire de clasicele sobe, acestea sunt mai eficiente și mai sigure. Sistemele sunt fabricate pe baza unei tehnologii moderne, care face posibilă arderea completă a combustibilului, reducând cenușa rezultată.

De ce este mai sigură o astfel de centrală decât cele care funcționează pe principiul gazeificării? Motivul este simplu: poate să fie amplasată fără probleme într-o anexă, lângă locuință, și prezintă și un grad mai ridicat de protecție, riscul de explozii sau incidente fiind zero.

De ce este o centrală termică pe lemne Stropuva o alternativă convenabilă?

O centrală care a fost fabricată ținându-se cont de calitate, va oferi proprietarului condiții optime de confort termic în anotimpurile reci. Desigur, este foarte important ca lemnul folosit să fie unul uscat corespunzător, pentru a putea oferi randamentul așteptat. De preferat ar fi ca umiditatea acestuia sa fie sub 15%, adica este cu atât mai bine cu cât combustibilul este cumpărat cu măcar 2 ani înainte de a fi folosit.

Mulți aleg acest tip de centrală pentru că există alternative la lemn. Astfel că, atunci când nu reușesc să cumpere în timp util combustibilul necesar, pot opta pentru peleți, brichete de rumeguș, diverse derivate ale lemnului sau cărbuni. Bineînțeles, nu orice model de centrală permite acest lucru, însă cele oferite pe www.stropuva-romania.ro sunt recunoscute pentru această opțiune.

De altfel, o centrală care funcționează și cu ajutorul cărbunilor este mult mai avantajoască pentru că timpul de ardere este mai mare. Astfel, cu o singură șarjă de încărcătură, proprietarii se pot bucura de ardere neîntreruptă pentru un interval de la 3 la 5 zile. Autonomia crescută este, deci, unul dintre avantajele pentru care mulți optează către acest tip de încălzire.

Este bine să se ia în calcul și suma  ce va fi investită în combustibil. Cei care doresc să economisească ori să recupereze investițiile făcute când au cumpărat centrala, vor reuși asta cu minimul de efort deoarece consumul de combustibil este semnificativ redus în comparație cu celelalte alternative.

Un alt motiv pentru care o astfel de soluție este de preferat îl reprezintă faptul că are un nivel ridicat de rezistență termică. Cele mai multe sisteme suferă șocuri în cazul în care se întrerupe energia electrică. Nu este însă și cazul modelelor oferite pe stropuva-romania.ro pentru că acestea sunt create după o tehnologie modernă, care le oferă o rezistență termică și atunci când temperatura apei crește peste 1000 C.

Se pare că Stropuva este furnizorul care poate oferi nu doar centrale ale căror prețuri sunt amortizate rapid, dar și calitate. Fiecare model vine însoțit de o garanție de 5 ani, timp în care orice defecțiune pe care o prezintă sistemul poate fi remediată de către un specialist Stropuva, fără costuri suplimentare.

Cei interesați de o centrală termică rezistentă pot accesa site-ul stropuva-romania.ro pentru a beneficia  de un raport preț – calitate excelent.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: