Centralele termice pe lemne – soluția de durată pentru confortul termic din locuință

Rate this post

Toamna și-a intrat deja pe deplin în drepturi, iar acest lucru se vede mai ales în valorile tot mai scăzute de temperatură. Pentru că în curând iarna își va intra cu adevărat în drepturi, asigurarea celor necesare pentru cele mai bune condiții de confort în locuință este prioritară. Cei care încă nu au făcut investiția necesară într-un sistem de încălzire pe măsura nevoilor, ar trebui neapărat să ia măsurile necesare. Dintre cele mai cunoscute soluții la care recurg românii, centralele termice pe lemne se numără printre cele mai rentabile și mai la îndemână – nu numai pentru rezultate, dar și pentru accesibilitatea pe care o oferă.

Este vorba despre o investiție pentru mulți costisitoare, ceea ce înseamnă că luarea celei mai bune decizii este crucială. Alegerea centralei potrivite nu a fost niciodată o sarcină ușoară, însă stabilirea unor criterii bine determinate în acest sens poate fi soluția optimă pentru utilizatori. Experții Liepsnele, producător de centrale termice pe cărbuni sau lemne despre care se găsesc informații complete pe centrale-lemne-liepsnele.ro, ies în întâmpinarea tuturor cu o serie de sfaturi demne de luat în considerare pentru confort termic optim în locuință.

Despre centralele termice – ce trebuie să cunoască cumpărătorii?

Care sunt aspectele pe care utilizatorii trebuie să le cunoască pentru a cumpăra o centrală termică potrivită? Primul pas din tot acest drum a fost deja parcurs: cea mai eficientă soluție de încălzire o constituie centrala termică pe lemne.

Care este puterea cazanului? Este un factor neapărat de avut în vedere deoarece de acesta depinde într-o foarte mare măsură randamentul oferit utilizatorilor. Pentru că fiecare cazan dispune de o anumită putere, un detaliu important este ca acesta să fie ales după nevoi și după suprafața de încălzit. Calcularea necesarului termic pentru locuință devine necesară, de preferat este să se facă de către un expert – specialiștii Liespnele stau la dispoziția clienților lor. Aceștia vor avea în vizor volumul camerelor, alături de existența unei izolații, dar mai ales de zona în care a fost realizată construcția – toți sunt factori importanți în vederea realizării unor calcule precise.

Ce tip de combustibil folosește centrala? Acest aspect contează deoarece se raportează la suma totală de investit pentru încălzire. Trebuie să fie ales după zonă, dar și după necesitate. Spre exemplu, unii se pot orienta după o centrală termică pe cărbuni, alții după una care funcționează atât cu lemn, cât și cu derivate ale acestuia (paleți, rumeguș, deșeuri etc).

În cadrul paginii www.centrale-lemne-liepsnele.ro se găsesc diverse opțiuni de centrale, categorisite atât după puterea cazanului, cât și după tipul combustibilului utilizat și suprafața de încălzit. Rezultatele vor varia, în funcție de decizia pe care o ia fiecare. Astfel, o centrală pe bază de cărbuni va avea un timp de funcționare cu o singură încărcătură de la 3 la 5 zile, cu ardere neîntreruptă. Este avantajos, pentru că oferă utilizatorilor mai mult confort, având în vedere că aceștia nu vor mai fi nevoiți să verifice în permanență camera în care este amplasată centrala.

În cazul modelelor care funcționează pe bază de lemne, timpul de ardere este de până la 30 de ore. În ambele cazuri, se impune o curățare de cenușă de 2 ori în fiecare lună, astfel ca acestea să fie întreținute corespunzător, pentru a le mari durata de viata.

Sunt recomandate centralele pe lemne Liespnele datorită numeroaselor beneficii cu care mai vin însoțite. Cei care le întrebuințează deja s-au convins de eficacitatea acestora, lucru reflectat mai ales în economiile realizate. Reprezintă o soluție mai ales pentru cei care doresc să contribuie la protejarea mediului, întrucât centralele sunt compatibile cu programul Casa Verde.

De asemenea, viața îndelungată a acestora este favorizată de către ventilatorul pe care îl au în dotare și face optimă funcționarea lor indifferent de vreme. S-a demonstrat că o astfel de centrală poate oferi randament în cele mai bune condiții până la 25 de ani. În orice caz, cumpărătorii beneficiază și de o garanție de până la 5 ani, astfel că în caz că apar nereguli experții Liepsnele le vor soluționa fără a fi necesară nici un fel de investiție în acest sens.

Centralele termice marca Liepsnele au fost concepute pentru diverse camere, respectiv clădiri ce dispun de un sistem de încălzire cu calorifere, fie boiler pentru apă, încălzire prin pardoseală sau toate cele menționate la un loc. Un cazan va oferi randament sporit atât în sistem închis, cât și când este deschis.

Așadar, cei care doresc să se bucure de confort sporit iarna aceasta și în celelalte ce vor urma, au posibilitatea de a face o investiție inteligentă: centralele termice pe bază de combustibil solid disponibile pe centrale-lemne-liepsnele.ro la prețuri rentabile.

error: Content is protected !!