CERCETAT PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

Rate this post

evaziune fiscala
Un bărbat este cercetat de poliţişti pentru că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni fictive, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 300.000 lei.
În ziua de 19 septembrie 2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 36 ani, din județul Olt. În fapt, acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, având ca obiect principal de activitate comercializarea materialelor reciclabile, în perioada 2011 – 2015, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de deșeuri metalice, de la mai mulţi furnizori din ţară, cu scopul de a diminua baza impozabilă și implicit de a prejudicia bugetul de stat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 313.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.
Marți, 20 septembrie 2016, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Olt, instanţa dispunând luarea măsurii controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d