CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI ECONOMICE

Rate this post

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii DIICOT au efectuat patru percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracțiuni economice.

În ziua de 27 aprilie 2016, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt și procurorii DIICOT Olt au efectuat 4 percheziţii domiciliare la București, Chiajna și Corbeanca, în locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni economice. De asemenea, au fost puse în executare 12 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, pentru audieri.

În fapt, membrii grupului infracțional sunt bănuiţi că, în perioada 2006 – 2016, prin abuz în serviciu și delapidare, ar fi prejudiciat o societate comercială, din municipiul Caracal cu 7.099.000 euro și 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în documente contabile care au la bază operațiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 25.646.825 lei. Există şi indicii că importante sume de bani care trebuiau direcționate către societatea respectivă, care era beneficiarul real, ar fi fost dirijate în mod fraudulos, către persoane fizice și societăți comerciale controlate de membrii grupului infracțional. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională desfășurată de membrii grupului infracțional este de aproximativ 25.000.000 de euro și 30.000.000 de lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare, abuz în serviciu, spălare de bani, gestiune frauduloasă, infracțiuni de corupție și de serviciu cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.
La activităţi au participat şi poliţişti din municipiul Caracal, judeţul Olt şi BCCO București, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt și SIAS – IGPR. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române și al SRI.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: