Cioară, Valică și Bodo au ajuns la zdup pentru trafic de minori

Rate this post

În ziua de 2 martie 2017, DIICOT Galaţi și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO au destructurat o reţea de trafic minori ce acţiona în municipiul de la Dunăre. La data susmenţionată au avut loc un număr de 5 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor reţelei, la două dintre locaţii fiind identificate două victimele traficului de minori.

În perioada cuprinsă între vara anului 2015 şi până în prezent, la Galaţi a acţionat o reţea de trafic de minori, membrii acesteia tinere, în special minore, pe care le-au exploatat prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei.

S-a reţinut că cei patru membri ai reţelei, respectiv inculpaţii Corcoz Petru zis „Cioară”, Corcoz Raluca-Vasilica, Corcoz Vasilică zis „Valică” şi Niță Cristian-Ionuț zis „Bodo”, au racolat cel puţin opt victime pe care, prin utilizarea a diferite metode respectiv, inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, constrângere morală şi fizică, restrângerea posibilităților de comunicare şi a dreptului de liberă circulație, profitând de dependența de substanțe cu efecte psihoactive precum şi prin profitarea de afecţiunile psihice/emoţionale ale acestora, le-au determinat să practice prostituţia în apartamente închiriate, în regim hotelier, în municipiul Galaţi, aceştia însuşindu-şi quasitotalitatea sumelor de bani obţinute de victime.

Procurorii DIICOT-S.T.Galaţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Corcoz Petru zis „Cioară”, Corcoz Raluca-Vasilica, Corcoz Vasilică zis „Valică” şi Niță Cristian-Ionuț zis „Bodo”. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, pentru o durată de 30 de zile faţă de cei patru inculpaţi.
Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d