Complexul lui Brâncusi de la Târgu Jiu este un templu masonic în aer liber!

Rate this post

Francmasoneria, ca subsidiară a Ocultei mondiale are un limbaj secret compus din semne și simboluri, un limbaj cunoscut doar de câțiva inițiați, marea majoritate a populației (inclusiv masonii de grad mic) fiind ținută în ignoranță. Ansamblul arhitectonic construit de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu (și care include Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Biserica Sfinții Apostoli și Coloana Infinitului) ce se întinde de-a lungul Căii Eroilor din acest oraș este pentru mulți dintre noi o necunoscută. Unii spun că este dedicat cinstirii memoriei eroilor care și-au dat viața în Primul Război Mondial pe când alții îl asociază cu simbolismul rustic. Dar înțelesul profund al acestuia poate fi cu totul altul (mai ales pentru masoni). Ansamblul arhitectonic de la Târgu Jiu are în componența sa simboluri masonice: Coloana Infinitului (obeliscul), Biserica (domul) Sfinții Petru și Pavel și Masa Tăcerii.

Trebuie spus că obeliscul este un simbol masonic important. Acesta e întâlnit în orașe foarte importante de pe Terra (Vatican, New York, Washington, Londra, Paris etc.) precum și altele mai puțin importante (Dallas, din statul Texas SUA de exemplu). El este un simbol falic (un simbol al energiei sexuale masculine) asociat cu zeul soarelui. Ținând cont că tot ce ne înconjoară este energie (inclusiv corpurile noastre) obeliscul este o modalitate prin care energia de un anumit tip-cea masculină (a Soarelui) este înmagazinată.

La Roma, obeliscul din Piața Vaticanului se afla într-o uriașă piață rotundă (care simbolizează discul solar). În fața obeliscului se află domul Bazilicii Sfântul Petru. În Washington DC, capitala masonică a SUA, obeliscul lui George Washington este aliniat cu Casa Albă și Biroul Oval (un dom).

Obeliscul din Paris (acul Cleopatrei) se află în fața unui dom (Catedrala Notre-Dame-Doamna Noastră). Domul reprezintă un simbol feminin (burta unei femei gravide) și este folosit pentru înmagazinarea energiei feminine (a Lunii) asemenea piramidei. Obeliscul poate reprezenta și o rază de lumină venită de la zeul soare (“o-bel-isk” înseamnă “raza lui Baal” – zeu babilonian al soarelui). Aceasta rază de lumină poate reprezenta înțelepciunea. Obeliscul, ca simbol falic (masculin) generează o cantitate mare de energie masculină. Domul (burta gravidă a femeii) reprezintă nașterea. Obeliscul așezat în linie cu el reprezintă “Calea Soarelui” spre Cer. Cele doua simboluri (obeliscul si domul) luate la un loc reprezintă nașterea Zeului Soare (zeul egiptean Horus). Horus s-a născut din relația zeiței egiptene Isis cu Osiris (o alta zeitate egipteană). Horus are ca simbol un ochi (Ochiul Atotvăzător este un alt important simbol masonic).

Masa Tăcerii reprezintă și ea un simbol masonic (un simbol solar). Privită de sus ea seamănă cu un cerc (disc solar) din care răsar cele 12 raze (scaunele) care reprezintă cele 12 zodii ale horoscopului. Astfel, Masa Tăcerii simbolizează Soarele ce trece prin cele 12 case ale zodiilor de-alungul călătoriei sale anuale. Simbolul Soarelui cu cele 12 raze (zodii) îl găsim și în emblema firmei Rompetrol.

Revenim însă la Târgu Jiu unde o sa regăsim în ansamblul arhitectural Calea Eroilor simboluri masonice: Coloana Infinitului, Biserica Sfinții Apostoli și Masa Tăcerii. Coloana Infinitului așezată în centrul uriașului parc de formă rotundă (simbolizând astfel discul solar) este clar un obelisc (deghizat), un monument închinat zeului soare. Biserica Sfinții Apostoli (ce are în componenta un dom (simbol al energiei feminine) este așezată în linie cu obeliscul – Coloana Infinitului. Constantin Brâncuși a fost sculptor, breasla sa înrudindu-se foarte mult cu cea a zidarilor (“mason” în limba engleză) dar e posibil să fi făcut parte și dintr-o societate secretă de tipul francmasoneriei. Nu e exclus ca și Gheorghe Tătărăscu, ctitorul ansamblului sculptural de la Târgu Jiu, să fi fost mason, și încă unul de grad mare care știa foarte bine semnificația sculpturilor. Obeliscurile atât cele deghizate (cum e Coloana Infinitului) cât și cele mai puțin deghizate (cum e cel de la Washington) sunt construite ca așa-zise monumente dedicate eroilor martiri dar semnificația lor reală este cu totul alta iar masonii (cel puțin cei de un grad înalt) o știu foarte bine.

Poarta Sărutului este un arc de triumf în miniatură, un alt important simbol masonic.
Semnificația importantă pe care o au pentru masoni monumentele de la Târgu Jiu nu poate fi trecută cu vederea valoarea lor crescând astfel și mai mult.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!