Conflictul din Ucraina: noi ciocniri militare în estul Ucrainei

Rate this post

Kiev: Un militar ucrainean și un civil au fost ucişi în ultimele douăzeci şi patru de ore în estul Ucrainei.
cladirea lovita in ucraina
“Un soldat ucrainean a fost ucis şi şase au fost răniţi în ultimele 24 de ore”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Armatei Ucraineane Andriy Lysenko într-o Conferinţa de presă.

Un civil a fost ucis azi-noapte în Marjinka, la şase kilometri de bastionul rebelilor din Donetsk, atunci când rebelii au deschis focul asupra Armatei Ucraineană care era în control, a decarat şeful poliţiei regionale, Viaceslav Abroskin.
Potrivit lui Andrew Lysenko, locaţiile cetăţenilor ucrainenii au fost vizate de 16 de ori în ultimele 24 de ore. Rebelii au folosit arme de calibru mai mare de 100 milimetri, care ar fi trebuit să fie scoase de pe linia frontului în conformitate cu acordul de pace încheiat în februarie, la Minsk.

Pentru prima dată după mai multe săptămâni primarul din Donetsk a spus că au fost trase focuri asupra oraşului în noaptea de sâmbătă spre duminică care au afectat în principal o zonă care este situată nu departe de aeroportul distrus din Donetsk, care este încă unul dintre zonele de conflicte regionale.

Separatistul oficial Denis Pučilin a condamnat “provocare” armatei ucraineană și a spus că forțele rebele sunt plasate în stare de alertă și “trebuie să reînnoiască ostilităților”, potrivit site-ului oficial al separatiștilor.

Cel puțin șase rebeli au fost răniți în atacurile, potrivit site-ului separatiștilor lekarsim.

Armata Ucraineană se luptă de mai bine de un an cu separatiştii proruşi în est, într-un conflict care a ucis peste 6.100 de persoane.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: