Constanţa şi Sibiu: Trafic de persoane, de minori şi proxenetism

Rate this post

Serviciul Teritorial Constanţa al DIICOT a dispus, în ziua de 22 mai 2016, reţinerea pentru o perioadă de 24 a inculpaţilor ENACHE DĂNUŢ, TIMOFTE ANDREI-CRISTIAN, TIMOFTE LELI, TIMOFTE ANCA-LIVIANA, TIMOFTE COSMINA-LUMINIŢA, NICOLA IULIAN-RĂZVAN şi RUSU-BÎRLĂ DANIEL-MARIAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
Începând cu luna noiembrie 2015, inculpatul ENACHE DĂNUŢ ar fi constituit, împreună cu inculpaţii TIMOFTE ANDREI-CRISTIAN, TIMOFTE LELI, TIMOFTE ANCA-LIVIANA şi TIMOFTE COSMINA-LUMINIŢA, un grup infracţional organizat, la care, pe parcurs, au aderat şi pe care l-au sprijinit inculpaţii NICOLA IULIAN-RĂZVAN şi RUSU-BÎRLĂ DANIEL-MARIAN, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism pe raza judeţelor Constanţa şi Sibiu.
În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că inculpaţii au recrutat, transportat, adăpostit şi exploatat sexual, în apartamente închiriate în municipiul Constanţa şi ulterior în municipiul Sibiu, mai multe persoane de sex feminin, minore şi majore, obţinând beneficii materiale din practicarea prostituţiei de către acestea.
Pe 22 mai 2016, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Constanţa au efectuat 14 percheziţii domiciliare, dintre care 12 în judeţul Constanţa şi 2 în Sibiu. Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor substanţe pulverulente şi vegetale susceptibile a fi droguri, seminţe de canabis, o instalaţie pentru cultura de canabis, 3 arme cu aer comprimat, o cagulă, echipamente IT, 11 telefoane mobile, precum şi înscrisuri de interes pentru cauză. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și Inspectoratelor de poliție județene Constanţa și Sibiu. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţistilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi Brigada Mobilă de Jandarmi TOMIS Constanţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d