Consumul de cafea: cofeina te face mai prost

Rate this post

Un studiu realizat de cercetătorii de la Johns Hopkins Medical School relevă faptul că consumul de cofeină cauzează iritabilitate, anxietate, crește tensiunea arterială și scade coeficientul de inteligență. „Consumul de cafea, poate afecta, de asemenea, nivelul inteligenței umane“, declară oamenii de știință.

Considerată de cei mai mulţi dintre consumatori drept o mare sursă de energie care elimină oboseala, cafeaua nu ne face mai inteligenți și mai concentrați. În ciuda faptului că este un bun aliat în combaterea oboselii, consumul de cafea crește tensiunea arteriala, provoacă anxietate și impulsivitate.

Cafeina este de fapt o substanță psihoactivă de moment. Corpul uman absoarbe cafeina rapid, dar o și elimină la fel de repede, iar atunci când cofeina este eliminată din organism scad capacitățile intelectuale, oamenii se simt mai somnoroși și creierul își amintește lucruri mai greu.

În al doilea rând, cofeina determină organismul să crească nivelul de adrenalină, o substanță care acționează ca activator al „funcției situațiilor de urgență” prin faptul că potențează impulsurile nervoase. Principala explicaţie este că adrenalina ne face să nu mai avem o gândire rațională, făcându-ne mai impulsivi și mai proști în același timp.

Cu o simplă scanare a creierului, oamenii de știință au arătat că cofeina provoacă „găuri“ în creier, din cauza oxigenării slabe declanşată în urma consumului de cafea. Acest lucru este asociat cu pierderea progresive a inteligenței datorită consumului excesiv de cafea.

Prin urmare, pentru a crește coeficient de inteligență (IQ-ul) este necesar să reduceți consumul de cofeina!

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: