Corul de camera al DNA, in recital la Mitropolit

Rate this post

Anotimpul rece aduce cu sine, bucurii pe care numai cei insensibili nu le apreciaza. Bucuria colindatorilor nu poate fi inlocuita cu nimic, mai ales ca acestia aduc numai vestiri de bucurie. Ne aratam mirati de faptul ca tocmai un ierarh al Bisericii, nu apreciaza o astfel de vizita. Recent la sediul Mitropoliei Olteniei, s-a intamplat un eveniment care nu merita sa treaca neobservat. Grupul de colindatori al Directiei Nationale Anticoruptie, nu a putut rata ocazia de a ura la casa mitropolitului Irineu. Entuziasmul “colindatorilor” s-a transformat in repulsie in momentul in care au fost opriti de catre paznicul Centrului Mitropolitan care a primit directive clare sa nu permita intrarea celor care nu se afla in cercul de interes al Mitropolitului.

Tinand cont ca acest grup nu putea face deplasarea de la Bucuresti la Craiova, fara a avea macar o invitatie din partea Arhiepiscopului Craiovei, au scos din desaga un mandat, care a tinut loc de bilet de intrare. Nefiind acceptat de catre paznic, liderul grupului l-a sunat personal pe gazda, iar in scurt timp au fost primiti de gazda cea buna. Pentrul lipsa de ospitalitate a paznicului au fost adresate scuze grupului, iar Maicuta doctoranda, a pregatit o masa “ca la carte”. Spre stupefactia mitropolitului, membri corului nu s-au lasat pacaliti cu mici atentii ci au luat cu ei alte dosare cu acte ale Mitropoliei si ale Aşezământului Bunavestire din comuna Grădinari, Judeţul Olt. Panica s-a instaurat rapid, din toate colturile Olteniei, facandu-si aparitia cei care au contribuit la ilegalitatile ce vor fi descoperite in actele contabile! La festivitatea organizata de catre DNA in cinstea mitropolitului nu puteau lipsi casnicii lui: secretari, cele doua contabile de la Gradinari si Craiova, consilieri, care si-au aratat nevinovatia in fata procurorilor insarcinati cu acest caz.

DNA in expansiune, Mitropolia in flacari….

Ancheta parea sa nu ii ajute prea mult pe procurori in stabilirea verdictului, fiecare avand lectia invatata. Profesionalismul jurnalistic care de multe ori ne-a fost contestat de catre IPS Irineu, nu poate fi pus la banuiala in momentul de fata. In urma unei anchete propri, facem o dezvaluire care sa zguduie din temelii edificiul minciunii si al hotiei cladit de catre mitropolit pe pamant nisipos.

Afacerile cu alcool desfasurate in mod fraudulos sub strictacoordonare ale Arhiepiscopului Craiovei, sunt cele care merita o atentie deosebita din partea organelor abilitate. Manastirea Jitianu din vecinatatea Craiovei, si-a dezvoltat o abilitate mai rar intalnita. Produce tone de alcool, avand ca materie prima struguri din Via Segarcea si din diferite locuri, care inca ne sunt necunoscute. A spune ca mica distilarie secreta, functioneaza ilegal este de prisos. De aceea gandul nostru se indreapta, mai curand spre calugarii care sunt inchinoviati la aceasta manastire si care sunt nevoiti sa indure gerul, deoarece lemnele care trebuiau sa le asigure caldura pe timpul iernii au fost folosite in producerea alcoolului in cadrul distilariei
improvizate de Mitropolitul Olteniei.

Antreprenoriat si perspective.

O afacere nu poate avea succes daca nu ii sta la baza un plan foarte bine intocmit. Lemnul fiind o materie prima, scumpa si greu de obtinut, a trebuit sa fie procurata in regim propriu. Astfel, mintea cenusie a Mitropoliei a gasit solutia. Prin taierea copacilor de la manastirea Polovragi si prin plantarea in locul lor a unor maracini, s-a reolvat buna fuctionare a afacerii desfasurata la Jitianu si premisele unui nou business: exportul de mure obtinute din cativa maracini insirati in vechea livada a Manastirii Polovragi.

Atata timp cat sunt dovezi, pot fi eliminate suspiciunile mitropolitului cu privire la faptul ca aceasta stare de fapt este doar o “mascarada ieftina”, pusa la cale de diferite personaje din vechiul anturaj al mitropolitului. Atrageam atentia ca astfel de abateri nu sunt demne de un ierarh. Ne aratam indignarea fata de acest mod de a conduce o eparhie si consideratia pentru cel care inca nu a primit rangul de Mitropolit, dar care se bucura de o deosebita evlavie in Eparhia pe care o pastoreste. Este vorba desigur de arhipastorul Ramnicului, care desi este o fire smerita, a sfintit o biserica care il infatiseaza pe acesta purtand “camilafca cu cruce” semn distinctiv al rangului mitropolitan.

Autor: necunoscut

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: