Culisele puterii globale: Clubul Bilderberg

Rate this post

Clubul Bilderberg, infiintat in 1954 de catre David Rockeffeler si familia de bancheri Rotschild este o conferinta cu caracter secret care aduna la un loc elite din domeniul politic, industrial, academic precum si din mass-media. Elite precum: Henry Kissinger, Bill Gates, David Rockeffeler, Etienne Davignon, Jose Manuel Barroso, David Petraeus sau regina Beatrix a Olandei. La intalnirile Clubului Bilderberg au fost invitati si romani precum guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Cel care a prezidat primele intalniri ale acestei organizatii secrete a fost printul Bernhard al Olandei, fost ofiter nazist. Aceasta conferinta a fost considerata multa vreme un secret bine pazit, mai ales datorita complicitatii mass-mediei.Dar odata cu dezvoltarea mediei independente Clubul Bilderberg a fost nevoit sa iasa la suprafata.
club bilderberg
Chiar daca nu poate fi considerat un guvern mondial ocult (de foarte multe ori apar neintelegeri intre membrii grupului) Clubul Bilderberg are o influenta foarte mare in politica mondiala.
Desi membrii grupului afirma ca intalnirile lor au un caracter privat si nu secret nimeni nu se poate face ca nu observa masurile de securitate fara precedent luate cu ocazia lor.

Intalnirile Clubului Bilderber au loc anual, de fiecare data intr-o locatie diferita.In 2009 de pilda intalnirea avut loc in Grecia, langa Atena. Dupa cateva luni Grecia a intrat in criza. In 2010 clubul Bilderberg s-a reunit in Spania aducand si in aceasta tara spectrul recesiunii. Privind in acest fel lucrurile putem spune ca Clubul Bilderberg e o piaza rea pentru statele ce il gazduiesc. In 2015 Clubul Bilderberg s-a reunit in Austria printre temele abordate la conferinta gasindu-se inteligenta artificiala, securitatea cibernetica, Iranul si globalizarea.
Clubul Bilderberg nu este un atotputernic guvern mondial dar este un vehicul foarte eficient pentru a crea unui stat planetar in care mega corporatiile vor face legea. Trebuie spus ca in cadrul intalnirilor Bilderberg s-a luat decizi crearii Uniunii Europene si a monedei unice Euro. Astfel, un fost ofiter nazist este parintele spiritual al acestei creatii (Uniunea Europeana) menita sa distruga suveranitatea statelor precum si toate culturile de pe vechiul continent.

Desi pentru multi dintre noi clubul Bilderberg este o teorie a conspiratiei,decizile care se iau in cadrul acestei intalniri secrete ne afecteaza pe toti.De pilda in 2008 pretul petrolului a atins un nivel record de 150 de dolari. Exact cat a “prezis” Henry Kissinger in 2005 cu ocazia conferintei Bilderberg de la Munchen. La conferinta de la Ottawa din 2006 s-a luat decizia de a nu fi atacat Iranul asta si datorita faptului ca au aparut neintelegeri intre membrii nord americani si cei europeni ai grupului. Tot in cadrul conferintei din 2006 a fost prezisa criza financiara care avea sa loveasca planeta anul urmator. Am oferit aceste exemple pentru a demonstra ca Clubul Bilderberg este o organizatie care are un cuvant greu de spus in politica internationala.

Intalnirile clubului Bilderberg sunt intampinate de fieacre data cu proteste dar curiozitatea publicului nu a spart decat foarte putin perdeaua de fum care inconjoara reuniunile bilderbergerilor. Complicitatea mass-mediei este cunoscuta in acest sens ea variind intre a trece total sub tacere (cel putin la inceputurile Clubului Bilderberg) intalnirile Clubului pana la a trata fugitiv subiectul. Aceasta complicitate este oarecum de inteles tinand cont ca printre membrii Clubului Bilderberg se gasesc moguli ai presei precum Rupert Murdoch.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: