Cum alegi cel mai eficient ventilator de baie

Rate this post

Igienizarea baii si mentinerea aerului uscat in aceasta incapere se poate realiza mai usor cu ajutorul unui ventilator de baie. Acest mic dispozitiv favorizeaza circulatia corespunzatoare a aerului si impiedica dezvoltarea microorganismelor, a mucegiului si a agentilor patogeni in special in baile mici si mijlocii. Ventilatorul de baie este cea mai eficienta solutie de aerisire a acestei incaperi, protejand locuitorii si locuinta de efectele nefaste ale umiditatii.

Caracteristici ventilator baie

Ventilatoarele de baie performante trebuie sa indeplineasca ce putin trei caracteristici: sa fie eficiente, aspectoase si foarte silentioase. Capacitatea de ventilare a dispozitivelor bune sunt calculate in functie de metrajul incaperilor in care sunt montate. Pentru o baie cu dimensiunea de 2X2 metri patrati se recomanda achizitionarea unui dispozitiv care sa poate ventila 80 de metri cubi de aer pe ora. Pentru baile cu dimensiuni mai mari sunt recomandate ventilatoare cu debit minim de 180 metri cubi pe ora.

Sistemul de montare este un aspect important cand vine vorba de sistemele de aerisire si ventilatie. Numeroase modele de ventilatoare pot fi integrate direct in geamul de aerisire al baii, facilitand intregul proces de aerisire. O problema mai dificila se pune cand locuinta nu este prevazuta cu geam in camera de baie, iar aerisirea se realizeaza prin coloanele de comunicare dintre blocuri. Pentru astfel de situatii specialistii recomanda alegerea ventilatoarelor centrifugale care se monteaza direct pe coloana de aerisire comuna. Puterea de consum a dispozitivului este un aspect destul de important, un ventilator cu consum de 5-10 W este considerat a fii si eficient, si economic.

Cum am mentionat, designul dispozitivului este un amanunt ce nu trebuie trecut cu vederea, pentru a nu altera imaginea de ansamblu a incaperii. Finisajele impecabil realizate si materielele de calitate ofera un aspect elegant bailor moderne sau cu design clasic. De asemenea ventilatoarele trebuie sa fie silentioasr, sa nu deranjeze. Specialistii sustin ca dispozitivele care genereaza intre 18-27 de decibeli sunt silentioase si nu deranjeaza.

Ventilatoarele bune sunt prevazute cu mecanisme de protectia a motorului, astfel ca pot fi exploatate multi ani fara intrerupere, de asemenea vin echipate cu mai multe trepte de viteza, astfel ca aerul poate fi ventilat diferit, pentru a mentine spatiul uscat. Multi utilizatori au manifestat preferinte fata de ventilatoarele care sunt prevazute cu senzor de umiditate, care funtioneaza eficient si asigura un control foarte bun asupra gradului de umiditate din baie. Pretul este un alt detaliu ce nu trebuie neglijat, conform statisticilor, ventilatoarele cu preturi mici sunt mai zgomotoade si mai putin dotate cu functii speciale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: