Cum sa eviti un vin contrafacut si sa alegi un producator de vinuri

Rate this post
Mai nou pe piata din Romania, au inceput sa apara diverse sortimente si tipuri de vin care sunt contrafacute, lucru care este chiar foarte deranjant pentru foarte multe persoane. Astfel, pentru a evita sa bei diverse vinuri de proasta calitate, este important sa cunosti aspectele care fac diferenta intre un vin de calitate inalta si unul contrafacut.

vin-contrafacut

Aceste aspecte, sunt evidentiate in acest articol, pe care l-am pregatit special pentru orice persoana care doreste sa aleaga doar vinuri de calitate superioara realizate de un producator de vinuri.

Cum aleg un vin de calitate ?

Un prim aspect important, face referire la imbutelierea lor. Indiferent de cum arata vinul, alege vin doar imbuteliat in sticla, aspect care garanteaza o calitate mai mare a vinului. Ca un exemplu bun, vinul Pavel poate oferi garantia unui vin de calitate superioara doar prin simpla sa imbuteliere in sticla.

In continuare, trebuie sa mai precizam faptul ca o alta caracteristica a unui vin de calitate este tocmai modesta sa eticheta. Astfel, la nivelul acesteia, toate podgoriile, ii vor pune o bula aurie cu negru, ca dovada a calitatii sale mari, aspect care a fost garantat si de catre cei mai mari somelieri din domeniu.

Al treilea aspect foarte important si care iti ofera asigurarea unui vin de calitate este tocmai pretul sau. Chiar daca la prima vedere pare a fii un dezavantaj mai mult, un vin bun si autentic mereu va avea un pret mai mare, doar in felul acesta, vei avea asigurarea ca nu vei cumpara un vin contrafacut si de proasta calitate.

Iar ca si un ultim aspect important care face referire la calitatea vinului este tocmai culoarea sa. Mai exact, un vin cu cat are o culoare mai inchisa, cu atat este mai vechi ceea ce inseamna ca este si autentic, calitatea sa fiind pe masura asteptarilor, aspect foarte important pentru orice somelier.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: