De ce sa mergi in pelerinaj in Israel?

Rate this post

Pelerinajul este o calatorie plina de semnificatii intr-un loc sfant, care ne da ocazia sa ne indepartam de problemele cotidiene si sa ne bucuram de cateva zile de liniste, dar si de sansa de a reflecta la aceste probleme si de a gasi solutii pentru ele. Este o perioada potrivita pentru a ne reincarca mental, fizic si spiritual si de a ne reconecta cu mostenirea noastra culturala si religioasa.

Una dintre destinatiile preferate de pelerini este Israelul, denumit si Tara Sfanta, deoarece acesta este locul perfect pentru a te simti mai aproape de Dumnezeu, pentru a-I cere sa te indrume daca treci printr-o perioada mai dificila, pentru a-ti intari credinta in El si pentru a te simti inspirat de evenimentele care au avut loc acolo.

Experienta unui pelerinaj in Israel te poate schimba radical – este ocazia perfecta pentru a lasa in urma trecutul si a primi cu bucurie noile oportunitati care te asteapta, pentru a descoperi care este scopul tau pe Pamant, pentru a te concentra pe ceea ce conteaza cu adevarat, pentru a redescoperi bucuria de a darui si pentru a aprecia darul vietii.

Inainte de a pleca, acorda-ti suficient timp pentru a te gandi la motivele pentru care vrei sa mergi in pelerinaj: Ce iti doresti sa obtii din aceasta experienta? Pregatirea este foarte importanta daca vrei sa profiti la maxim de pelerinajul in care urmeaza sa mergi, iar acest lucru este cu atat mai important in cazul unui pelerinaj in grup in Tara Sfanta, deoarece in acest caz timpul este limitat si trebuie sa respecti un program prestabilit.

Pentru a ajunge in starea potrivita pentru un pelerinaj, pregatirea nu trebuie sa aiba loc doar la nivel material ci, mai important, la nivel spiritual. Pentru asta, poti citi pasajele din Sfanta Scriptura care fac referire la locurile pe care urmeaza sa le vizitezi. Indiferent daca acest pelerinaj este sau nu o experienta unica in viata ta, trebuie sa respecti fiecare moment si fiecare loc in care ajungi si sa incerci sa traiesti in clipa prezenta pe tot parcursul excursiei.

Daca te simti pregatit pentru un pelerinaj in Israel, iti recomandam sa nu amani momentul plecarii!

error: Content is protected !!
%d