De ce sa ne colantam masinile?

Rate this post

Am vazut pentru prima data o masina infoliata complet prin metoda colantarii si nu stiam ca este de fapt infoliata. Ma gandeam ca arata atat de bine vopseaua aceea mata, incat voiam si eu sa imi fac masina sa arate la fel. Apoi am aflat ca se foloseste colantarea cu folii auto atat pentru protejarea vopselei masinii, cat si pentru aspect atunci cand vorbim de tuning, sau pentru promovare publicitara.

La o discutie cu un prieten pasionat de tuning am aflat ca de fapt ce vazusem eu era o masina colantata cu folie mata. Mi-a mai spus si ca este mai ieftin sa iti colantezi masina decat sa o vopsesti si rezultatele sunt spectaculoase. Bineinteles, se poate folosi folie lucioasa, nu doar mata si exista tot felul de variante, ca de exemplu folosirea barilor. Colantarea poate fi partiala sau completa, iar calitatea unei lucrari depinde in mare masura de cat de buni sunt cei care se ocupa de ea si de calitatea foliilor autoadezive folosite. Pentru colantarea integrala specialistii recomanda foliile Oracal.

Pentru cei ce vor sa promoveze un produs, un mesaj, un brand sau un serviciu pe masina lor, folia autoadeziva permite imprimarea imaginilor de rezolutii mari, pentru a obtine un aspect elegant al reclamelor. Foliile folosite la colantare protejeaza vopseaua masinii de zgarieturi, iar protectia este mai buna daca folia este mai groasa.

Cautand tot felul de informatii despre colantare, am gasit ceva ce mi se pare foarte tare: folia auto care isi schimba culoarea in functie de unghiul de vizibilitate. Acest efect este denumit efectul cameleon si finisajul obtinut nu poate fi in niciun fel reprodus de vopsea.

In concluzie, daca vrei ca masina ta sa arate incredibil de bine, colantarea ei este una dintre cele mai potrivite solutii. Indiferent daca alegi o culoare mata sau una lucioasa, masina va avea un aspect special, diferit de masinile fara folie autoadeziva aplicata. In functie de ce folie alegi, o infoliere te poate tine si mai mult de 10 ani. Inca un lucru interesant despre folii auto este ca ele pot fi date jos in caz ca te razgandesti. Daca vrei ca durabilitatea sa fie mai mare, este recomandata colantarea integrala.

error: Content is protected !!