Descoperire șocantă în Tikrit! S-au găsit 1700 de oameni torturați, executați și aruncați într-o groapă comună.

Rate this post

Luni în Tikrit s-a descoperit o groapă comună în care poate fi de până la 1700 de cadavre. Probabil aceştia sunt soldații care au fost ucişi de statul islamic în luna iunie a anului trecut.
tikrit 1700 de morti

“Masacrul de la Tikrit” – potrivit evenimentelor care au avut loc în ​​Irak în luna iunie a anului trecut, orașul a fost ocupat de jihadişti. Human Rights Watch a descris că jihadiștii a făcut 1700 execuțiile cu soldați șiiți în jurul unei baze militare din Tikrit Speicher. Acum, probabil, au găsit trupurile lor.

Unul dintre localnici, Khalid al-Atbi a declarat pentru Reuters: – A fost o scenă sfâșietoare. Toţi am plâns. De ce este nevoie să fi un barbar, să iei viața a 1.700 de oameni? – A intrebat el!

Pe corpuri s-a descoperit semne de tortură, uni au avut mâinile legate, mulți au fost masacrați. Acestea vor fi transportate la Bagdad, în scopul de a efectua un test ADN  care va determina identitatea victimelor.

CNN a anunțat că au descoperit deja opt gropi comune – în complexul palatului lui Saddam Hussein, care a fost sediul Statului Islamic și două în apropiere. În schimb, rapoartele BBC s-a scris că au fost descoperite 12 morminte.

Prim-ministrul irakian al-Abadi Hajder a declarat luni că mai multe persoane responsabile de crimele din Tikrit a fost deja reținute.

Tikrit a fost eliberat din mâinile de jihadiștilor pe 31 martie, ca urmare a ofensivei lansate pe 2 martie.

error: Content is protected !!
%d