Este extrem de frustrant să vezi că nu pornește mașina. Dacă autovehiculul dvs. nu pornește, ar putea fi din cauza unor probleme legate de sistemul de aprindere al autovehiculului sau ar putea fi o problemă cauzată de baterie sau de un alt defect.

Pentru a afla de ce nu pornește mașina, în acest articol vom încerca să răspundem la cîteva întrebări. Iată care sunt principalele motivele pentru care mașina dvs. nu pornește!

De ce nu pornește mașina? Dacă vehiculul nu pornește, verificați cauzele principale 

Primul motiv pentru pentru care mașina nu pornește ar fi acela că bateria nu mai are suficientă putere sau că s-a descărcat. Cel mai probabil s-a descărcat deoarece, ați uitat farurile aprinse sau acesta este uzată. În acest caz ar trebui să vi se verifice care este motivul pentru care s-a descărcat.

Dacă mașina nu pornește, este posibil să fi rămas fără combustibil. În cazul în care ați alimentat de curînd, este posibil să existe o scurgere din rezervorul de combustibil. Puteți verifica cu ușurință dacă există scurgeri de combustibil uitându-vă direct sub motor.

Acesta este o situație care apare frecvent, și poate fi cauzată de impactul rezervorului cu o piatră, spre exemplu. În cazul în care nu aveți benzină în rezervor, deoarece ați uitat să alimentați ar trebui să luați o canistră, să mergeți la o stație de benzină și să o umpleți, apoi să alimentați.

Alte motive pentru care mașina dvs. nu pornește sunt:

Contactul de pornire este defect

Acesta este un alt motiv întemeiat pentru care autovehiculul dvs. nu pornește. Contactul de cheie face parte din sistemul de aprindere, care are rolul de a alimenta circuitul de aprindere și de pornire a motorului atunci când cheia este rotită. În momentul în care învîrtiți cheia în contact și nu observați niciun sunet din partea mașini, cel mai probabil autoturismul dvs. nu pornește din cauza că acest întrerupător s-a defectat.

Bujiile sunt defecte sau sunt înfundate

Dacă acționați cheia și auziți cum se învârte electromotorul, dar motorul mașinii nu pornește atunci poate fi vorba despre o problemă cu bujiile, care pot fi înfundate, murdare sau defecte. Ar trebui să curățați sau să înlocuiți singuri bujiile, deoarece nu este un lucru destul de complicat, asta pentru a evita costurile impuse de service.

Releul de pornire este defect

O altă cauză pentru care autovehiculul dvs. nu pornește este aceea că releul de pornire este defect. Această piesă a autovehiculului este responsabilă pentru trimiterea energiei electrice către motorul mașinii pentru a porni, astfel încât orice defecțiune a acestuia poate face ca mașina dvs. să nu pornească.

Comentari

comentari