Distrugerea Bisericii și sfârșitul spiritualității

Rate this post

În cadrul unui stat totalitar, autoritățile urmăresc ori aservirea instituției bisericești mai ales în scopuri propagandistice ori, în cel mai rău caz, distrugerea ei totală. În ultima situație putem da ca exemplu Uniunea Sovietică unde Biserica a fost în mare parte distrusă iar mulți preoți au înfundat Gulagul. Statul este un iubit gelos și vede în Biserică, dar și în Dumnezeu, un periculos rival la puterea asupra minților oamenilor. Loviturile pe care le-a primit Biserica creștină în societatea globalizată sunt însă chiar mai dure decât cele date de comunism iar acest lucru este mai mult decât evident privind bisericile golite de enoriași.

Dar nu se urmărește numai distrugerea creștinismului ci și a oricărei forme de spiritualitate. Statul privește spiritualitatea ca un fel de refugiu în care omul simplu se poate retrage pentru a scăpa de o parte din necazurile sale. Inclusiv cele produse de autoritățile mult prea zeloase, specifice unui stat totalitar. Conform spuselor fostului satanist Mark Passio, Oculta mondială are printre scopurile sale finale distrugerea totală a spiritualității și impunerea unei religii sataniste la nivelul întregii planete. Poate de aceea satanismul a luat avânt în SUA, fiind predat inclusiv în școli. Ca o paranteză menționăm că satanismul (cel puțin la un anumit nivel) nu înseamnă venerarea unei ființe malefice atotputernice.

Conform Bisericii lui Satan, satanismul constă în venerarea ego-ului, a propriei persoane și a lumii materiale cu toate plăcerile pe care aceasta din urmă le oferă. Această definiție ne duce la trista concluzie că majoritatea oamenilor sunt sataniști într-o mai mare sau mai mică măsură. Cum comunismul și satanismul au multe în comun nu ne surprinde faptul că bolșevicii au fost atât de porniți împotriva oricărei urme de spiritualitate glorificând în schimb lumea materială.

Scientismul a fost una din cărțile câștigătoare jucate de Noua Ordine Mondială dând o lovitură puternică spiritualității care a sfârșit prin a fi identificată cu superstițiile. Astfel, știința controlată de stat a luat treptat locul religiei devenind la rândul ei o religie cu extraordinar de mulți adepți dar având în același timp preoții săi.Un astfel de “preot” este Richard Dawnkins un adevărat propagandist al scientismului și materialismului.

Lupta dintre spiritualitate și curentul materialist promovat de Noua Ordine Mondială poate duce la un secol XXI lipsit de orice urmă de divin, afirmația scriitorului francez Malraux fiind mai actuală ca niciodată.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d