Drujba, la concurenţă cu legea silvică

Rate this post

FOTO MATERIAL LEMNOS
În noaptea de 06/07 octombrie 2015, ofiţeri ai IPJ Olt, din cadrul Serviciului Ordine Publică împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Iancu Jianu şi Secţiei de Poliţie Rurală Găneasa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, în trafic, un tânăr, de 29 ani, din judeţul Sibiu, care conducea un ansamblu de vehicule, format dintr-un autocamion şi o remorcă, în care se aflau 29 mc buşteni de fag. Din verificări, s-a stabilit că materialul lemnos nu corespunde, din punct de vedere cantitativ, cu datele înscrise în avizul de însoţire primar, în care era înscrisă o cantitate mai mică.
De asemenea, în comuna Iancu Jianu, a fost depistat, în trafic, un bărbat, de 63 ani, din comuna Oboga, care conducea un tractor ce tracta două remorci, în care se aflau 6,83 mc material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă. Din verificările efectuate în bazele de date, s-a stabilit bărbatul nu deţine permis de conducere, iar tractorul şi remorcile nu erau înmatriculate, acestea fiindu-i încredinţate cu bună ştiinţă de către proprietar.
În cauză, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi încredinţarea vehiculului unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere. Totodată, în ambele cazuri, cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, cu câte 2000 de lei fiecare, iar materialul lemnos a fost ridicat, în vederea confiscării, şi lăsat în custodie Ocolului Silvic Slatina.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: