Efectele cafelei asupra ficatului – beneficii și efecte nedorite

Rate this post

cafea

Există numeroase studii, în special științifice, cu privire la beneficiile și la efectele negative ale cafelei asupra organismului uman. De-a lungul anilor au existat tot mai mulți profesioniști interesați să afle care sunt efectele cafelei asupra ficatului uman, dacă este benefică sa nocivă pentru unele organe interne ale omului!

Impactul cafelei asupra organismului, de altfel, este destul de puternic. Ea are un efect asupra diferitelor organe. Din păcate, acest aspect nu a fost explorat pe deplin. Cu toate acestea, se confirmă faptul că are un efect negativ asupra organelor digestive, însă, de asemenea, oferă și multe beneficii. Totuși, se știe despre cafeaua instant că este cea mai dăunătoare pentru organism.

Foarte des producătorii utilizează:
– coloranți;
– potențatori de aromă;
– arome.

Influența cafelei asupra ficatului

Ficatul vede cafeaua ca pe o substanță negocivă și începe o luptă foarte activă cu aceasta. Dacă consumul de cafea se face în mod constant, atunci ficatul nu poate face față influenței acestei băuturi. Acesta stimulează formarea de adrenalină, care determina organismul sa producă o cantitate foarte mare de glucoză. Prin urmare, performanța ficatului scade, el încetează pur și simplu să mai încerce să facă față detoxifierii. Cu toate acestea, aproape nimeni nu știe exact dacă cafeaua este dăunătoare pentru anumite organe din corpul uman, sau pentru ficat.

Majoritatea oamenilor sunt conștienți că consumul frecvent de cafea, are un impact negativ asupra: inimii, culorii dinților și a pielii.

Review-urile medicilor cu privire la efectul cafelei asupra ficatului

Opiniile medicilor cu privire la efectele asupra ficatului nu au ezitat să apară. Acum câțiva ani, medicii au inițiat o serie de studii, pe parcursul căreia a relevat unele date foarte interesante.

În 2013, oamenii de știință italieni au prezentat mai mult de 3 mii de articole cu privire la unor astfel de boli, precum cancerul de ficat. Ei au ajuns la concluzia că consumul cafelei organice reduce riscul bolii cu 40%.
Cercetătorii americani au monitorizat 200 de mii de pacienți cu ficat sănătos și 2 milioane de pacienți cu boli cronice și au confirmat rezultatul obținut de colegi italieni. În observații, au precizat faptul că consumul de cofeina zilnic scade riscul de a dezvolta boli hepatice cu 43%.
Revista Gastroenterology a publicat rezultatele obținute în urma unui studiu realizat pe 19 de mii de pacienți. Durata acestuia a fost de 10 ani. Potrivit informațiilor primite, 2 căni de cafea naturală pe zi scade la minimum riscul apariției bolilor hepatice cronice.

Oamenii de știință au demonstrat faptul că doza zilnică recomandată este în primul rînd benefică decât dăunătoare pentru ficat. Cu toate acestea, trebuie ținut cont de faptul că dozele mari ale acestei substanțe poate provoca o intoxicație a ficatului, dar și multe alte probleme pentru alte organe, deoarece acesta acționează ca un stimulent asupra sistemului nervos central. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să faceți abuz de cafea. Trebuie să acordați o atenție deosebită mai ales dacă aveți probleme hepatice sau probleme cu sistemul nervos central sau de inima.

Trebuie să țineți cont de anumite reguli legate de consumul cafele. De exemplu:

  • Nu beți cafea cu alcool și alimente grase, deoarece acest lucru duce la o creștere a zahărului din sânge.
  • Cafeaua provoacă probleme în cazul în care este consumată în mod regulat pe stomacul gol.
  • Pentru ficat cafeaua instant este dăunătoare, indiferent de tehnologia de prelucrare a acesteia. În urma prelucrării cafeaua își pierde aroma, de aceea producătorii adaugă un alt tip de aromă.
  • De asemenea, este necesar să evitați consumul frecvent al cafele uscate prin congelare.

Un lucru este sigur, consumul unei cantități mari de cofeina are un efect cu adevarat negativ asupra ficatului, dar și asupra altor organe ale corpului uman. Prin urmare, consumați moderat cafea.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: