Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Ejaculare cu o cantitate mica de sperma – Jurnalul24

Ejaculare cu o cantitate mica de sperma

Rate this post

Sperma este o substanță vîscoasă alcătuită din spermatozoizii produși de testicule și lichidul seminal, mediul nutritiv al spermatozoizilor, format în proporție de 2/3 din secrețiile veziculei seminale și 1/3 din secrețiile prostatei. Cea mai mare parte a materialului seminal este format din secreții și este posibil să conțină un număr normal de spermatozoizi, chiar dacă cantitatea de spermă ejaculată pare să fie mică.

Volumul mediu de material seminal produs la ejaculare este de la 2 la 5 ml. Cantitatea redusă, în mod constant, de 1,5 ml (hipospermie) sau mai mult de 5,5 ml (hiperspermie) este, anormală. S-a constatat mărirea cantității de lichid seminal după o abstinență prelungită. Cu toate acestea, această cantitate ejaculată este foarte variabilă, la unii bărbați cantitatea produsă este semnificativ mai mare iar la alți este mai mică. Cantitatea ejaculată poate varia de la individ la individ, de asemenea, în funcție de nivelul de hidratare și de frecvența ejaculării. Volumul redus de material seminal poate sa apară și după ejaculări frecvente.

De exemplu, dacă un bărbat ejaculează de mai multe ori într-o singură zi, atunci volumul este mai mic cu fiecare ejaculare. Volumul primei ejaculări este de obicei cel mai mare. Uneori, ejacularea unei cantități mici de spermă poate fi cauzată de o problemă medicală. Există o tulburare cunoscută sub numele de ejaculare retrograda, ceea ce înseamnă că sperma, în loc sa fie proiectată afară, refulează către vezica urinară. Colul vezicii nu poate reține sperma în interiorul porțiunii prostatice a uretrei, permițînd spermei să ajungă în vezica urinară și ejacularea se face cu o cantitate mică de spermă.

În acest scenariu orgasmul se produce în mod normal, însă volumul de material seminal ejaculat prin penis este puțin. De asemenea, un blocaj al ductelor biliare sau la nivelul veziculei seminale poate provoca un volum redus de material seminal, însă în acest caz orgasmul este însoțit de durere.

Un volum scăzut de material seminal nu afectează starea generală de sănătate. Cu toate acestea, în cazul în care sunteți îngrijorați de faptul că ejaculați prea puțină spermă și astfel nu o să puteți deveni tată, atunci ați putea obține o probă de spermă pentru a ști cu exactitate dacă există ceva în neregulă cu aceasta. Cantitatea spermei este doar un indiciu al fertilității unui bărbat și chiar un număr normal de spermatozoizi nu garantează succesul fertilizării. Una dintre primele și cele mai importante analize pe care o puteți face este spermografia.

În acest test este analizat, volumul spermei, numărul de spermatozoizi, concentrația spermei, vitalitatea (cît la sută dintre spermatozoizi sunt vii), motilitatea.

Modificări ale spermei care pot fi găsite în materialul seminal datorită următoarelor anomalii:

  • Concentrație scăzuta de spermatozoizi – oligospermie (concetrație normala de 20 mil/ml; concentratie sub 10 mil/ml- subfertilitate; spermatozoizii nu au elasticitate suficienta pentru a ajunge la ovul; o concentrație mai mică de 5 mil/ml poate indica o cauza genetică);
  • Absența spermatozoizilor din lichidul seminal – azoospermie (10-15% din cazurile de infertilitate);
  • Motilitate scazută a spermatozoizilor (mobilitate scazută) – astenozoospermie;
  • Spermatozoizi cu defecte morfologice – teratospermie;
  • Reducerea potenței spermatozoizilor (reducerea energiei și rezistenței celulelor spermatice) – astenospermie.

Acestea sunt responsabile pentru aproximativ 75 % din cazurile de infertilitate masculină.

Dificultatea de a avea copii poate fi legată de alți factori în afară de cantitatea spermei ejaculate, care trebuiesc analizați de către un medic urolog sau de către un specialist în reproducere umană.

error: Content is protected !!