Erecțiile neașteptate la bărbați nu au nimic de-a face cu … sexul!

Rate this post

Știați că bărbatul are în medie aproximativ 11 erecții în fiecare zi și mult mai multe noaptea, în timpul somnului? Și totuși, pe cât de incredibil ar suna, acesta este adevărul. Însă, aceste erecții nu se întâmplă întotdeauna pentru că bărbatul este stimulat sexual. Uneori, o erecție are loc chiar și atunci când nu există nici un fel de stimulare sexuală.

De exemplu, mulți bărbați se trezesc dimineața cu erecție. Această erecție a dimineții este de obicei ultima dintr-o serie de 3-5 erecții care au avut loc în timpul nopții. Fiecare erecție durează, de obicei, aproximativ 25-35 de minute!

Erecțiile nocturne apar de multe ori în timpul somnului în etapa REM, atunci când bărbatul visează profund. Nu este clar de ce se întâmplă. Unii cercetători cred că erecțiile nocturne sunt modalitate de a păstra flexibilitatea țesutului penian.
erectie neasteptata
Aceste erecții nocturne pot fi un element util pentru un medic pentru a diagnostica posibilele disfuncții erectile la bărbați.

Un alt tip de erecție care nu este asociată cu sexul este “erecție reflexă”, care se poate întâmpla atunci când un bărbatul este nervos, speriat, furios, sau sub o mare presiune. Erecțiile reflexe poate fi, de asemenea, cauzate de prostata marită, sau de unele substanțe psihotrope pe care omul le ia, și de necesitatea de a urina.

Erecțiile reflexe sunt mai frecvente la adolescenți și de adulți tineri. Multi adolescenți sunt îngrijorați și jenați pentru că ele se întâmplă, uneori, la momente nepotrivite, dar ar trebui să fie conștienți de faptul că acest lucru este un aspect absolut normal al dezvoltării lor. O dată cu înaintarea în vîrstă, frecvenţa erecțiilor reflexe la bărbații tinde să scadă.

error: Content is protected !!
%d