Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Evaziune fiscală prin firme fantomă – Jurnalul24

Evaziune fiscală prin firme fantomă

Rate this post

În perioada 2011 – octombrie 2014, 33 de suspecți au constituit un grup infracțional organizat având ca scop crearea de circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societăți comerciale de tip fantomă și prin înregistrarea în contabilitatea altor societăți a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, finalizate cu obținerea ilegală de rambursări de TVA de la bugetul de stat.
evaziune fiscala
Pentru documentarea activității infracționale, în data de 12 noiembrie 2014, sub coordonarea DIICOT Dâmbovița, au fost declanșate simultan 42 de percheziții domiciliare (2 pe raza județului Dâmbovița, 14 în județul Cluj, 10 pe raza județului Alba, 6 în județul Bihor, 5 pe raza județului Timiș, 4 pe raza municipiului București și una în județul Călărași).
La percheziții participă și polițiști din cadrul BCCO București, Alba Iulia, Oradea, Cluj, Timișoara și SCCO Călărași, precum și efective de jandarmi din cadrul Inspectoratelor Județene corespunzătoare județelor pe raza cărora se află locațiile percheziționate. Au fost emise 40 de mandate de aducere pe numele suspecților și a unor martori, în vederea audierii lor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.
Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!