Forțele irakiene au luat avans în lupta contra ISIS din oraşul Tikrit

Rate this post

Forțelor de securitate irakiene au recâștigat sediul consiliului provincial din Tikrit, la aproximativ la o lună după lansarea ofensivei asupra orașului din nordul Irakului deținut şi controlat de statul islamic.

tikrit fortele irakiene

Acesta este cel mai important punct câştigat de la lansarea ofensivei împotriva jihadiștilor începută pe 2 martie. Acesta din urmă a preluat în iunie 2014 o mare parte a teritoriului, în special în partea de nord a Irakului.

Salah ad-Din, guvernatorul Raad al-Juburi, a confirmat faptul că sediul administrației publice locale au fost luate, adăugând că steagurile irakiene flutură din nou pe mai multe clădiri.

“Forțele irakiene au prelaut complexul guvernamental din Tikrit”, a declarat  un general maior din armata irakian, sub protecţia anonimatului pentru agenția de știri AFP. “Clădirile guvernamentale se află sub controlul nostru de aseară.”

Tikrit este situat pe râul Tigru, la aproximativ 95 de mile (150 km) la nord de capitala Bagdad, și ar oferi forțelor irakiene un punct strategic pentru a ataca ISIS în Mosul, al doilea oraș ca mărime din Irak, mai la nord. Luna trecută, un american oficial de la Comandamentul Central (CENTCOM), a declarat că forțele irakiene au fost instruite pentru a lansa un avans cât mai curând spre Mosul – care se află în imediata apropiere a regiuni semi-autonome Kurdistana – în aprilie sau mai.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: