Fraudă de 700.000 de lei la Vaslui. Sunt implicați afaceriști și funcționari publici

Rate this post

Joi, 8 iunie 2017, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui şi lucrători din cadrul SCCO Vaslui, DGA și BCCO Iași au efectuat 23 de percheziții, la mai multe locații din judeţele Vaslui și Iași, dintre care două la sedii de instituții publice, în scopul destructurării unei grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală și splălarea banilor.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014 – 2017, pe teritoriul judeţelor Vaslui și Iași a acționat o grupare infracțională organizată, specializată în comiterea de infracțiuni de natură economică coordonată de administratorul unei societăți comerciale din municipiul Vaslui, prejudiciul parțial fiind estimat la acest moment la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că membrii grupării au beneficiat și de aportul unor funcționari publici, cărora în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor de serviciu li s-au oferit sume de bani sau alte foloase necuvenite.

Totodată, urmează ca în cursul zilei să fie audiate circa 25 de persoane, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să fie luate și alte măsuri de procurorul de caz.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: