Ghiozdanele sunt prea grele pentru copii?

Rate this post

Care copil nu paraseste casa cu un ghiozdan mare si plin de carti, greu si care le creeaza probleme de spate? Manuale, caiete, echipamente de sport sau instrumente muzicale, sunt doar cateva din lucrurile pe care cei mici sunt nevoiti sa le care zi de zi in spate.

O multime de statistici din intreaga lume ne demonstreaza ca ghiozdanele celor mici cantaresc intre 4 si 7 kilograme, o greutate mult prea mare pentru copiii de pana la 12 ani. Multi oameni indiferenti ar putea spune: si ce daca, sunt tineri, nu este atat de greu. Principala problema a ghiozdanelor prea grele nu este reprezentata de faptul ca acestia nu au forta necesara sa le poarte, ci de faptul ca datorita kilogramelor pe care le poarta in spate, cei mici se supun riscului de a avea dureri de spate. Durerile de gat si umeri sunt comune printre copiii care poarta zi de zi ghiozdane grele.

Daca nu avem alternative si copiii sunt nevoiti sa care cu ei o multime de lucruri necesare studiului, atunci cand alegem ghiozdanul ar trebui sa fim mai atenti si sa il alegem pe cel potrivit. Astfel, cea mai buna alternativa pentru copii sunt ghiozdanele pe doi umeri. Deja am observat o tendinta ca fetele incep sa aleaga gentile in detrimentul ghiozdanelor, ceea ce nu este cea mai buna solutie. Gentile grele pe un umar nu sunt recomandate, deoarece pot da dureri de spate. Un ghiozdan va distribui greutatea pe ambele curele si va fi mult mai usor de transportat. Este bine ca rucsacul sau ghiozdanul sa aiba curelele late, captusite si reglabile.

De obicei pe piata apar diferite tipuri de ghiozdane care de cele mai multe ori indeplinesc un aspect estetic, mai mult decat unul practic. Daca ne dorim un rucsac pentru a fi in pas cu moda si nu suntem nevoiti sa caram o multime de manuale si caiete, poate fi o alegere buna, insa pentru copii care trebuie sa isi ia ghiozdanul in spate pentru a merge la scoala zi de zi, poate fi o alegere neinspirata.

Poate credem ca un simplu ghiozdan nu este o alegere atat de importanta, insa daca stam si ne gandim la cei mici si la senzatia pe care o simt cand trebuie sa care un rucsac mare si greu, neadaptat nevoilor lor, ajungem la concluzia ca unele ghiozdane nu sunt potrivite pentru ei. In mai putin de doua luni scoala incepe din nou si parintii vor cauta rechizite si ghiozdane si din pacate, de cele mai multe ori, decizia apartine copiilor in functie de preferintele lor si nu de ceea ce considera parintii ce este mai potrivit pentru ei.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: