Hoţi de biciclete…angrosişti

Rate this post

Vineri, 17 aprilie 2015, în urma a 11 percheziţii domiciliare efectuate în aria judeţelor Arad, Alba, Botoşani şi Suceava, DIICOT Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Arad şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au destructurat un grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.
furt de biciclete
În cursul lunii martie 2015, suspecţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, cu scopul săvârşirii de infracţiuni contra patrimoniului. S-a reţinut că, în noaptea de 28/29 martie 2015, ei au pătruns mascaţi, prin efracţie şi escaladare, în incinta unui depozit situat în localitatea Aubange, Belgia, de unde au sustras 371 biciclete, în valoare totală de 620.316,97 euro.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost recuperate un număr de 235 biciclete şi alte bunuri provenite din activităţi infracţionale.
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Arad au fost aduse, în vederea audierii, 8 persoane.
Acţiunea a fost efectuată în colaborare cu autorităţile judiciare belgiene, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: