Hoti de utilaje agricole prinși în mai multe județe

Rate this post

Joi, 9 iunie 2016, procurorii DIICOT Timişoara și ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au efectuat 30 de percheziţii domiciliare, în județele Timiş (4), Alba (10), Bihor (9), Hunedoara (4), Prahova (2) și Arad (1), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în furt de utilaje agricole.
În cursul anului 2015, mai multe persoane de cetățenie română din județele Timiș și Alba au constituit un grup infracțional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – în special tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăți comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României și vândute la o valoare modică. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro.
În cauză se efectuează cercetari faţă de un numar de 17 suspecţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificatl, divulgarea informațiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire și favorizarea făptuitorului.
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse în vederea audierii 20 de persoane.
În cauză, s-a colaborat cu autoritățile judiciare din Franța care au asistat la activităţile desfăşurate pe teritoriul României. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Alba – Iulia, Oradea și Ploiești, a polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Alba și Bihor, precum și al jandarmilor. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: