Ialomița: Deputatul Cristina Pocora vrea TVA de 5% la produsele pentru copii

Rate this post

pocora 1

Deputatul Colegiului Fetești-Țăndărei, Cristina Pocora, a postat pe pagina sa de facebook un mesaj prin care cere guvernului Ponta reducerea cotei de TVA la 5% la toate produsele pentru copii. Parlamentarul consideră că o cotă a TVA mai mică ar încuraja actualii și viitorii părinți să contribuie la creșterea natalității care a înregistrat o scădere drastică față de anii ‘90.

“Cer guvernului Ponta să încurajeze creșterea natalității și să susțină familia prin reducerea cotei de TVA la 5% la toate produsele pentru copii. Ar fi o extraordinară mână de ajutor întinsă actualilor și viitorilor părinți din România. De ce să nu se ieftinească și scutecele, hăinuțele, laptele, dar și celelalte produse pentru copii?”, scrie Pocora pe pagina sa de socializare.

Mai mult decât atât, aceasta este de părere că, “puse cap la cap, aceste cheltuieli sunt foarte mari, consumul de astfel de produse este mare și reprezintă o problemă reală pentru fiecare familie”. “Tot mai multe cupluri din România amână conceperea unui copil tocmai din cauza lipsei banilor. Rezultatul este o drastică scădere demografică, adâncită de la an la an. Dacă în 1990, în România, se nășteau peste 315.000 de copii, anul trecut, cifra a coborât sub 200.000. Aproape la jumătate așadar”, a conchis demnitarul.

 

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: