Pentru că de mai bine de 12 ani nu s-au făcut reparații exterioare la sediul unității administrativ teritoriale din Axintele, primarul Tudor Grigore a decis că este momentul să dea o nouă față clădirii. Începând din primăvara acestui an, acoperișul Primăriei va fi înlocuit cu unul nou pentru că tabla este veche și plouă în interior. Mai mult decât atât, imobilul va fi izolat termic și vopsit, ulterior urmând a se face grupuri sanitare noi și o magazie pentru centrala existentă.
“De 12 ani, de când sunt eu primar, asupra clădirii Primăriei nu s-au făcut decât mici lucrări de reparații. Tot ce s-a făcut înainte de a ajunge eu primar nu s-a făcut așa cum trebuie, sediul arată bine mai mult pe interior, iar acum vreau să înlocuim acoperișul pentru că tabla este veche. Totodată o să construim și grupurile sanitare, dar și o cameră pentru centrală, să o izolăm termic pe exterior și să o vopsim. De-a lungul timpului am primit bani foarte puțini de la Guvern și tot ce am avut în bugetul local am investit în școli ca să le creăm copiilor condiții. Pentru Primăriei nu s-a făcut parte până anul acesta”, a declarat primarul comunei Axintele.
Bugetul pentru anul 2015 este de 28 de miliarde de lei și este format din cheltuielile de funcționare și cele pentru dezvoltare, bani la care se adaugă alte 11 miliarde de lei din fondul de rulment. Din aceștia, aproximativ 5 miliarde lei sunt prevăzute pentru partea de dezvoltare și investiții, iar 3 miliarde de lei vor fi alocate pentru școlile din localitate în vederea construirii unui post de transformare la Școala Axintele unde învață 160 de elevi “pentru că avem centrală electrică de vreo 4-5 ani și nimeni nu mi-a dat bani, iar acum acest post costă aproape un miliard de lei”, după cum a explicat edilul. Și pentru școala din Frumușica, unde învață 60 de copii, s-a alocat un miliard pentru lucrări de iluminat, montarea de gresie în hol, dar și pentru câteva lucrări la grupurile sanitare pe care primarul intenționează să le anexeze clădirii. Și școala din Brătia va primi bani anul acesta pentru achiziționarea și montarea unei centrale termice, caloriferele fiind deja puse la locul lor.
Potrivit reprezentantului administrației publice locale, alte 3 miliarde de lei se vor investit în pietruirea drumurilor comunale, acolo unde este nevoie.
Pentru că a existat implicare din partea autorității locale și gradul de colectare al taxelor și impozitelor este mare, de aproximativ 80%, și asta pentru că au fost trimise înștiințări și somații de plată cetățenilor, astfel încât să se poată colecta banii la bugetul local. “Am vorbit de multe ori cu oamenii și i-am îndemnat să plătească din timp ca să nu rămână cu debite la care să se adauge penalități că altfel le va fi mai greu să le achite. Cei mai mulți au fost de bună credință și au plătit”, a mai spus primarul.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.