Inamicul necesar

Rate this post

propaganda

Dictaturile (inclusiv cea care se construieste in acest moment sub ochii nostri), in goana lor de a se impune total asupra mintilor si trupurilor oamenilor apeleaza la diverse trucuri si strategii. Unul din cele mai folosite trucuri este si crearea unui dusman necesar, un dusman al intregii societati de care dictatura, vezi Doamne, ne va apara, daca renuntam la o parte din drepturile si libertatile noastre. Acest dusman necesar este magistral creionat de scriitorul britanic George Orwell in al sau roman “1984”. In aceasta carte, Oceania, statul in care traia personajul principal era intr-un permanent razboi cu unul din celelalte doua state rivale Eurasia si Estasia.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial inamicul asa-zisei lumi libere si in primul rand al SUA a fost Germania nazista si Japonia militarista. Acest inamic necesar a fost folosit pentru a ingradi drepturile americanilor. Ca exemplu se poate da internarea in lagare a mii de etnici japonezi pe motiv ca ar fi putut colabora cu inamicul. Acest lucru insa nu a impiedicat corporatii americane si oameni de afaceri faimosi sa faca afaceri cu adversarii si mai ales cu Germania nazista. Corporatii precum Standard Oil si afaceristi americani precum Prescott Bush (bunicul lui George Walker Bush) sau Henry Ford au colaborat strans cu nazistii. Familia Rockefeller a fost numita tradatoare de viitorul presedinte american Truman dar asta nu l-a scutit pe acesta din urma sa devina o simpla marioneta a acestui clan. De ce nu au impartasit acesti indivizi soarta japonezilor internati in lagare? Cel mai bun raspuns este pentru ca sunt deasupra legii. La toatea cestea se mai poate adauga si faptul ca Hitler, viitorul dusman al SUA a fost sprijinit in drumul sau spre cucerirea puterii de banci si corporatii din SUA sau Marea Britanie.

Ajungem la Razboiul Rece, o confruntare intre Rusia sovietica si SUA. Pe langa faptul ca nasterea comunismului in Rusia s-a facut cu ajutorul sponsorizarilor venite din partea unor bancheri de pe Wall Street, Rusia sovietica a fost ajutata sa isi puna pe picioare industria cu ajutorul unor corporatii americane, cea mai cunoscuta fiind General Electric. Si mai grav, la tot acest proces de fabricare a unui inamic necesar se poate adauga si ajutorul pe care SUA si aliatii sai l-au dat Rusiei astfel incat aceasta sa-si construiasca prima bomba atomica. Deasemenea, in timpul Razboiului Rece multe din drepturile si libertatile cetatenilor au avut de suferit. Ca o adaugire, putem specula si pe marginea faptului ca, Coreea de Nord a fost ajutata de SUA sa isi construiasca capabilitatile nucleare.

Suntem in perioada contemporana unde ca principali inamici al lumii asa-zis libere avem terorismul si incalzirea globala.Trecem peste ultimul deoarece foarte multi oameni de stiinta cu adevarat independenti au demonstrat ca este o simpla minciuna creata cu scopul de a ne restrange si mai mult drepturile. Terorismul este insa pe buzele tuturor in aceste zile. Toata lumea are poate habar de infama organizatie ISIS. Insa aceasta organizatie, un veritabil bau-bau al zilelor noastre, un dusman necesar din cauza caruia trebuie sa ne dam o parte din drepturi in schimbul iluziei securitatii, este sprijinita pe ascuns de state care se bat cu pumnii in piept ca lupta contra terorismului. Tari precum Turcia, Qatar sau Arabia Saudita. Ba mai mult autoritatile irakiene acuza inclusiv SUA ca ar sprijini ISIS prin parasutarea de armament si provizii in zonele controlate de teroristi.

Insa fie ca ne referim la al Doilea Razboi Mondial, la Razboiul Rece sau la razboiul impotriva terorismului fabricarea unui dusman necesar si chiar ajutarea acestuia pentru a parea cat mai amenintator a fost unul din secretele succesului Ocultei mondiale in lupta ei pentru impunerea unei Noi Ordini Globale.

Exista si vesti bune insa…Desecretizarea de catre americani a unui numar de 28 de pagini referitoare la atentatele din 11 septembrie 2001 pagini in care este descrisa implicarea Arabiei Saudite ( si nu a al-Qaida) poate insemna o lovitura foarte dura pentru cei care promoveaza obsedanta agenda a luptei contra terorismului. Asta insa numai in cazul in care vor fi desecretizate toate informatiile din aceste 28 de pagini.In acest mod se poate demonstra ca terorismul international este un inamic fabricat cu scopul de a ne lua drepturile si ca lupta dusa imptriva lui este doar un mare circ.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: