Incompetenta taxata de Mitropolitul Olteniei

Rate this post

Articolul trecut, a starnit un val de reactii in randul personalului Arhiepiscopiei Craiovei. Indignarea Inaltului Academician ne-a facut pentru o scurta perioada de timp sa ne gandim daca vocatia noastra de jurnalisti este cea pe care trebuie sa o urmam. Replicile dure ale Mitropolitului Irineu cu privire la profesionalismul jurnalistic ne-au dat forta sa prezentam lucrurile in asa fel incat sa fie intelese nu numai de catre cei initiati in tainele de culise ci si de catre cei care inca nu au avut posibilitatea sa auda despre “invarteli” din cadrul Mitropoliei Olteniei. Suntem totusi constienti ca interesul Mitropolitului Olteniei pentru articolele noastre este unul crescut, din moment ce si-a pus apropiatii sa supravegheze activitatea noastra
editoriala.
irineu
Credem ca este de datoria noastra si ca urmare a reactiilor Inaltului, suntem convinsi, ca trebuie sa prezentam realitatea asa cum este de fapt. Hotia, minciuna si trufia sunt cele care nu pot fi tolerate. Si ca sa nu fim tratati doar ca niste simpli palavragii, vom aduce in discutie un caz: Este cunoscut faptul ca un subiect, cu cat este mai recent cu atat este mai interesant. Un preot care alege sa-si faca cu constinciozitate misiunea lui este apostrofat de catre Academicianul nostru iubit, ca nu stie sa gestioneze cum trebuie o situatie banala!

Ce poti face cu cateva sute de mii de euro? Preotul a ales sa faca o biserica inchinata Sf Martiri Brancoveni in fata centrului comercial Pelendava, din cartierul 1 Mai . Constiinta l-a indemnat sa dramuiasca fiecare banut astfel incat sa ajunga pentru finalizarea acestei constructii. Superiorul sau i-a prezentat o oferta care din perspectiva Mitropolitului era foarte avantajoasa. Evident ca preotul a acceptat fiind constrans de circumstanta!!! Desi lucrarile la constructia bisericii se desfasoara conform planului Mitropolitului, se poate observa faptul ca intre parti au aparut anumite divergente.

Datorita faptului ca preotul s-a opus anumitor directive venite din partea cuplului din palatul Mitropoliei Olteniei, preotul a fost nevoit sa faca o scurta vizita la centrul Eparhial, apoi sa se prezinte in fata consistoriului eparhial, iar dupa discutiile purtate, sa se obisnuiasca cu gandul ca nu va mai fi preot paroh, iar bugetul parohiei va fi gestionat de catre alt preot !
Zvonurile despre micile incidente din cadrul Mitropoliei Olteniei, au fost auzite si de catre un INALT , curios chiar ucenic al Mitropolitului Decan. Situatia se anunta a fi una destul de tensionata deoarece Inaltul Varsanufie, este banuit chiar de catre Monahia Doctorand a Mitropolitului Academician, ca s-ar afla in spatele tuturor problemelor prin care trece “familia POPA”. Lipsa de interes pe care a manifestat-o IPS Varsanufie cu ocazia Hramului Catedralei din Craiova, dar si refuzul acestuia de a nu participa la agapa organizata de Monahia Miriam Link, au facut ca Mitropolitul Irineu si Maicuta superioara sa vada in supusul lor un potential turnator la DNA….
Speram ca pe viitor Maicuta intendenta sa nu ii ii aplice si Inaltului Varsanufie aceiasi corectie ca maicilor din Mitropolie care au fugit la DEVA. Atentionam asupra faptului ca Maica Miriam devine sensibila atunci cand ii sunt puse la indoiala aptitudinile culinare !!!!

Autor: necunoscut

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: