Infractori cu ştaif din Bulgaria, priponiţi în România

Rate this post

În ziua de 2 octombrie 2015, DIICOT Ploieşti a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Kurteva Adelina, Ivanov Dimitar şi Bonev Dimitar, cetăţeni bulgari, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
În perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2015, inculpaţii au procedat la instalarea unor dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare pe ATM – urile aparţinând mai multor mai multor unități bancare situate în Ploiești, Sinaia și Bușteni, iar ulterior au demontat si ridicat instrumentele respective împreună cu datele conţinute de acestea.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în două camere hoteliere din Sinaia au fost identificaţi cei trei inculpaţi, care deţineau asupra lor mai multe bunuri, printre care patru dispozitive de skimming (dispozitive de copiere a datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare ce imită fanta de inserare a cardului în ATM), două laptopuri, carduri de memorie şi un hard-disk extern. De asemenea, au fost găsite şi ridicate componente electronice confecţionate artizanal pentru descărcarea datelor de pe dispozitivele de skimming, ustensile folosite la ridicarea şi instalarea dispozitivelor de skimming (pensete confecţionate artizanal, pile, etc.), materiale folosite la fabricarea dispozitivelor (bandă dublu-adezivă, acumulatori, spray cu vopsea de culoarea ATM-urilor), mai multe carduri bancare și documente.
La data de 3 octombrie 2015 Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Kurteva Adelina, Ivanov Dimitar şi Bonev Dimitar pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: