„Discutăm deja termenele de livrare „ , a declarat ministrul de  Apărare iranian. SUA și Israel se opun. Cu câteva zile în urmă, Moscova a ridicat embargoul asupra armelor pentru Teheran.
s300

Iranul va avea sistemul puternic rusesc de rachete anti-aeriene S-300, la care Statele Unite și Israel se opun. Ministrul de apărării Iranian, Hussein Dehghan, a confirmat că „problema este rezolvată și nimeni nu poate opri acest acord” pentru a finaliza achiziția între cele două guverne de la Moscova și Teheran.

„Există un acord și discutăm deja termenii de furnizare,” a declarat Dehghan, din Moscova.

Ministrul iranian a reamintit că acum „șase ani”, Iranul a semnat contractul cu Rusia, care a fost suspendat în 2010, în urma sancțiunilor impuse împotriva Iranului de către ONU. „Sperăm că se va pune în aplicare contractul”, a declarat Dehghan, acest document va fi actualizat pentru a reflecta noile circumstanțe. Dehghan a spus că intenționează să semneze în cursul vizitei sale un nou contract la Teheran pentru a primi în acest an baterii după ce luni, presedintele rus, Vladimir Putin,  a ridicat interdicția de a vinde arme către Teheran.

Comentari

comentari