Islamul va fi cea mai răspândită religie din lume în numărul de adepţi

Rate this post

Echilibrul între diferitele religii ale lumii se va schimba, acest lucru este dovedit într-un studiu realizat de Centrul de Cercetare Pew, 40 de ani de acum înainte creștinii vor rămane încă cel mai mare grup religios, dar Islamul va creşte în numărul de credincioşi prin 2050, apoi a sfârșitul secolului va fi cea mai mare religie din rândul oamenilor.
islamisti
Ateii, agnostici și persoane neafiliate la orice religie va continua să crească în țări precum SUA și Franța, dar şi în restul lumii.

Raportul descrie o lume puternic religioasă, nu o lumea “fără Dumnezeu”, aşa cum este descris de unii futuriști. Motivul nu constă în noua aderarea credincioşilor la marile religii, dar că credincioșii sunt mai tineri și au mai mulți copii decât necredincioși.

Acesti factori demografici sunt cele care conduc la o creștere a Islamului, deoarece musulmanii au cel mai mare procent de populație tânără și cea mai mare rată a fertilității în rândul grupurilor religioase.

Misterul continua in China, unde multe biserici funcționează clandestin cu 1,3 miliarde de oameni ce au un mare impact asupra tendințelor globale.

Astfel, populația budistă a lumii rămâne stabilă la acelaşi nivel ca în 2010, în timp ce va exista o expansiune între cei care practica iudaismul și hinduismul.

Cu cinci ani în urmă, gigantul comunist a avut printre locuitorii săi un număr de 5% dintre creștini și 18% din budiști; 22% au practicat credințele populare și 50% au avut nici o religie.

În cazul în care 50% din credincioși non-chinezi au devenit creștini, așa cum au prezis mai multe savanți, proiecțiile globale ale religiilor se vor modifica dramatic.

Potrivit Centrului de Cercetare Pew, musulmani din Europa în 2050 va fi de 10% din populație: nu o minoritate semnificativă, dar cu siguranță fantoma “Eurabia” agitată prin mișcări extremiste împotriva imigrației.

“Se întâmplă”, directorul de cercetare, Conrad Hackett, a spus “va fi suficient una sau două generații pentru a dilua ratele ridicate de nașteri ale musulmanilor din Europa, ca și cu alte mișcări de imigranți”, a spus el.

În India, pe de altă parte, hinduși sunt 80% din 1,2 miliarde de oameni şi rămân în cea mai mare parte, dar țara Indonezia va depăși cea mai mare populație musulmană din lume.

Patru creștini din zece care trăiesc în Africa sub-sahariana împotriva actual de 25%, o tendință care influențează dezbaterea de astăzi cu privire la conducere și conducerea ca Biserica Catolică, Comuniunii Anglicane și Uniunea metodist.

VIITORUL RELIGIILOR DIN LUME

În 2050

Se crede că în 2050 populația credincioșilor musulmani va fi egal cu numărul creștinilor în lume.

În Europa

În 2050, 10% dintre europeni vor să adere la Islam, o proporție redusă în raport cu previziunile experţilor.

25% dintre populţia din africa 

Africa va fi consolidat ca un continent creștin cu 25%, dincolo de creșterea Islamului.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: