Jandarmeria Olt, vizitată de copii

Rate this post

Luni, 2 iunie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt şi-a deschis porţile şi a primit „inspecţia” a aproximativ 150 de copii.  La această activitate au participat copii de la două instituţii de învăţământ din municipiul Slatina: Colegiul Naţional „Ion Minulescu” şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă”.
jand
Micilor vizitatori le-au fost prezentate spaţiile în care-şi desfăşoară activitatea jandarmii olteni, le-au fost distribuite materiale informative (reviste, pliante), jandarmii fiind nevoiţi să răspundă la toate întrebările generate de curiozitatea specifică vârstei. Pentru a-i familiariza pe copii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, au fost amenajate o serie de standuri/puncte de contact şi informare unde s-au prezentat: armamentul, mijloacele de intervenţie antiteroristă, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, autospecialele de intervenţie şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.

Cei mici au luat contact în mod direct cu activitatea jandarmilor, au interacţionat cu aceştia şi au urmărit exerciţii demonstrative, devenind astfel „jandarmi pentru o zi”. La finalul activităţilor, copiii au fost serviţi cu dulciuri şi răcoritoare. Ziua Porţilor Deschise pentru Copii face parte din activităţile organizate în cadrul campaniei de informare, prevenire şi dialog social „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.

 

Bucur Borcan

error: Content is protected !!