Judecător judecat

Rate this post

Structura Centrală a DIICOT au efectuat cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Există suspiciunea rezonabilă că, începînd cu anul 2009, a fost constituit un grup infracţional organizat sprijinit de către un magistrat judecător care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi. După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi in faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mare. Prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de aproximativ 6 milioane lei. Procurorii efectueaza o percheziție domiciliară la Reșița.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. La acţiune au participat BCCO Timișoara și SCCO Caraș Severin.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: