Kasparov: “Putin va muri la Kremlin”

Rate this post

Opozantul rus în exil Kasparov avertizează: “Societatea noastră liberă, democratică este în pericol și facem prea puțin pentru ne proteja de răul pe care Vladimir Putin vrea sa-l introducă. Vladimir Putin este un exponent important al “dictaturii” în Europa.
kasparov

Haga. “Putin va petrece restul vieții sale la Kremlin. El va muri la Kremlin. Dar când și cum, nu știu.” A declarat fostul campion mondial la șah Garry Kasparov în discursul său la Nexus Institutului Olandez din Tilburg. Kasparov a avertizat puternic Occidentul împotriva, pericolul “Putin” Pentru prima dată de la sfârșitul celui de-al II-lea război mondial un dictator din Europa a schimbat din nou limitele.

După căderea Zidului Berlinului, Occidentul a crezut de liberalismul și democrația s-a așezat peste tot în Europa. Dar asta a fost o iluzie. “Fiecare generație are propriul Zidul Berlinului. Noi trebuie să formam din nou o coaliție bazată pe principii. Fără unitatea și principiile noastre noastre, Zidul nu ar fi căzut. Răul nu moare și povestea continuă “, a spus Kasparov. Europa o poate face pe cont propriu prin închidea înclinației de a face compromisuri. O situație victorioasă în sine este frumoasă, dar cu statul islamic sau cu Putin nu este posibil. Doar scopul lui Putin este de a rămâne la putere. Trebuie să recunoaștem această realitate.”

Kasparov s-a adresat Occidentul, pentru a continua sancțiunile împotriva Rusiei și furnizarea de arme pentru Ucraina. “În cazul în care Putin consideră că arătăm slăbiciune, el va merge mai departe.” Arme livrările către Ucraina nu îl va opri pe Putin, dar prețul este mai mare pentru el “, a spus rusul, care a fugit la New York înainte să preia Putin puterea. Kasparov nu doreşte să se întoarcă în Rusia, în timp ce Putin este la putere. “Asta ar fi un bilet dus, fără întoarcere”, spune el. Climatul social din Rusia a fost “complet otrăvit”. “Mama mea este încă martoră a regimului lui Stalin. “Kasparov  i-a transmis prim-ministrului olandez Mark Rutte, să nu călătorească pe 9 mai, pentru a sărbători 70 de ani de la victorie asupra Germaniei naziste la Moscova. “Asta ar consolida încă o aroganța a lui Putin.”

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: