La ce vârstă începe să scadă dimensiunea penisului. Cum este afectat penisul în timp?

Rate this post

Este cunoscut faptul că corpul masculului are parte de multe schimbări de-a lungul timpului. O schimbare intervine şi asupra penisului, care îşi schimbă forma, aspectul și funcția sexuală.
penis scadere
În afară de scăderea funcţiilor sexuale masculine (este nevoie mai mult timp pentru a ajunge la orgasm) din cauza scăderii nivelului de testosteron, dar şi de reducerea volumului de material seminal, vârsta afectează de asemenea, dimensiunea penisului și a testiculelor.

Potrivit studiilor, atunci când bărbatul trece de vîrful vieţii sexuale (la aproximativ 30 de ani de viață) și se îndreaptă spre vârsta de mijloc, între 40 și 70 ani procentul capabiliţăţi sexuale a bărbaţilor scade de la 60% la 30%.

Cum este afectat penisului în timp:

Aspectul. Există două schimbări majore. Capul penisului (glandul) își pierde treptat culoarea naturală din cauza fluxului redus de sânge, există, de asemenea o pierdere limitată a parului pubian. “Testosteronul scade, penisul revine treptat la mărimea din pre-adolescenţă, în cea mai mare parte rămîne fără păr”, spun experţii.

Mărimea penisului

Creșterea în greutate este comună cu îmbătrînirea bărbaţilor. Grăsime se acumulează în partea inferioară a abdomenului şi modifica dimensiunea aparentă a penisului. “O pernă mare de grăsime în zona pubiană face ca penisul să arate mai scurt”, spun cercetătorii. Multi nutriţionisti motivează pacienţii supraponderali spunându-le că dacă pierd în greutate va câștiga până la 2,5 cm în lungime a penisului lor.

Pe lângă această chestiune evidentă (care este reversibilă) penisul tinde să devină cu adevărat (și ireversibil) mai redus în dimensiune, scade de obicei în lungime și în grosime, nu dramatic, ci discret. “Dacă penisul unui bărbat în erecţie este de 15 cm, atunci când ajunge la 30 de ani, poate ajunge la  14 cm, iar la 60 sau 70 de ani ajunge la 12,5 cm”, spun experţii.

Care sunt cauzele scurtări penisului?

Există cel puțin două mecanisme responsabile pentru acest lucru, spun experţii. Una este depunerea lentă a substanțelor grase (plachete) în arterele mici ale penisului care micşorează fluxul de sânge care ajung la organ. Acest proces este cunoscut ca ateroscleroza, care contribuie la producerea unui blocaj în arterele coronare, este cauza principală pentru apariţia atacului de cord.

Un alt mecanism responsabil este acumularea treptată de colagen inelastic (ţesut cicatricial) în teaca fibroasă elastică care înconjoară corpul cavernos. Erecţiile apar atunci când se umplu cu sânge. Blocarea arterelor cavernoase penile -din somaton duce la erecţii mai slabe.

Modificările testiculelor

Precum scăderea în dimensiune a penisului, există, de asemenea, modificări pentru testicule. “Începând cu vîrsta aproximativă de 40 de ani, testiculele încep sa se micşoreze. Testiculele de 30 gr pot avea 3 cm în diametru, iar cele de 60 gr pot avea probabil doar 2 centimetri.”

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: