Leacurile bunicii, mereu o solutie vindecatoare si la indemana

Rate this post

Se apropie vacanta de vara si cu drag imi aduc aminte de momentele petrecute alaturi de bunici si toate peripetiile si nazbatiile pe care le faceam cand eram mai mic. Vacanta de vara la tara a fost intotdeauna cea mai mare distractie a copilariei mele. Imi aduc mereu aminte cu drag de bunica si mancarurile ei, ceaiurile medicinale si multimea de tratamente naturiste pe care mi le pregatea, de bunicul, om harnic si sfatuitor si de animalele din gospodarie.

Atunci cand eram la tara parca ma rupeam de intreaga lume si de toata agitatia pe care o traiam peste an. Uitam de scoala si probleme, televizorul nu mai era o parte importanta din activitatile de zi cu zi, si tot ceea ce faceam era sa explorez si sa petrec cat mai mult timp in natura. Uitam de mancarea proasta de la fast food-uri si de dulciurile dupa care ravneam in fiecare zi. Aici la tara bunica pregatea ce mai buna mancare si mereu avea grija de mine sa nu imi lipseasca nimic.

Bunica era o femeie simpla, care m-a invatat ca natura este cel mai bun prieten al omului, ca aici vom gasi mereu ceea ce avem nevoie, fie ca avem, nevoie de hrana, fie ca avem nevoie de remedii naturiste pentru anumite boli. Tin minte ca mereu strangea plante si le punea la uscat. Imi aduc aminte cum imi spunea cu drag ca atunci cand am o problema sa apeleze la natura. Avea o multime de plante, toate atent alese si pastrate, iar daca unul dintre noi patea ceva, ea mereu venea cu o solutie lasata de natura, chiar la indemana noastra.

Ea a fost omul care m-a invatat sa pretuiesc si sa iubesc tot ce are mama natura sa ne ofere. Si asta pentru ca mereu cand am avut o problema, leacurle bunicii au avut efecte benefice asupra mea.

Din pacate, bunica e tare batrana si nu mai poate fi pentru noi acea sursa de leacuri naturale, insa din fericire sunt altii care s-au gandit la noi, cei ce iubim natura. Este vorba despre cei care stiu ca leacurile naturale sunt cea mai buna solutie si au inceput sa le aduca si in farmacii. Acum, cand bunica mea are nevoie de anumite remedii naturiste, de anumite ceaiuri medicinale, nu ne aventuram in cautarea plantelor, ci suntem mai comozi si le comandam online. Chiar daca lucurile s-a schimbat putin, stiu ca remediile naturiste vor fi intodeauna cea mai buna solutie.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: