Lecție de utilizare: Structura și măsurile necesare pentru furtunurile hidraulice

Rate this post

Marea majoritatea a echipamentelor automatizate folosite în prezent au în dotare furtunuri hidraulice. Acestea sunt necesare pentru a putea realiza transportul de agenți sub presiune înaltă către acele echipamente ce au acționarea de tip hidraulic. De fiecare dată când aceste accesorii aparent neînsemnate se fisurează, respectiv nu mai sunt folositoare, înlocuirea lor cu altele de o calitate potrivită este necesară.

În acest sens, TehnoVest, un furnizor apreciat la nivel de țară pentru produsele de calitate ce le oferă pentru completarea echipamentelor automatizate, vine în întâmpinarea tuturor cu cele mai bune soluții, constând în furtunuri hidraulice de diverse caracteristici, dar și echipamente pneumatice, racorduri, fitinguri, cuple etc, dupa necesitate.

Oricare ar fi nevoile vizate de diverse aplicații, folosite în domenii de activitate variate, scopul acestora sau caracteristicile pe care le prezintă, tehnovest.ro asigură întotdeauna cele mai bune soluții. Furtunurile hidraulice, respectiv cele care au fost fabricate pentru a rezista la presiuni extreme sunt destinate unei arii mari de aplicabilitate. Din punct de vedere al presiunii la care acestea rezistă, s-ar putea clasifica în cele ce fac față unui număr de sute de bari sau chiar mai mult de atât.

Parametrii tehnici sunt cei ce trebuie avuți în vedere pentru a alege furtunul ce va putea fi utilizat cu succces în diverse utilaje, ansambluri mobile, echipamente cu componente, articulații hidraulice fabricate pentru a ridica și manipula sarcini.

Ce trebuie să știe utilizatorii despre structura furtunurilor hidraulice?

Furtunurile de acest tip prezintă numeroase straturi, ce îndeplinesc un rol protector, fiind aplicate îndeosebi peste tubul din cauciuc, prezentând în unele cazuri și elemente metalice. În cazul acelor aplicații în care presiunea este scăzută, se vor utiliza furtunuri care prezintă doar un strat de armătură metalică. Stratul protector de plasă pe care îl includ acestea oferă mai multă rezistență atunci când furtunul este supus unei presiuni mai mari.

Tot de la experții din spatele www.tehnovest.ro aflăm că numărul respectivelor straturi destinate protecției crește în funcție de cât de ridicate sunt presiunile impuse de necesarul de prelucrare. Sunt modele dispuse de o succesiune de astfel de straturi, realizate din cauciuc, sau după caz din materiale ce îndeplinesc rol de armătură. Motivul? Sunt necesare pentru a putea să  ofere rezistența necesară echipamentelor utilizate.

În general există anumite tipuri de armături ce sunt prezente în alcătuirea furtunurilor hidraulice de presiune mare: cele cu substrat de cauciuc, armătura cilindrică metalică,  plasă metalică sau constituită din fibre sintetice rezistente – acestea se plasează înainte de ultimul strat, la rândul său din cauciuc.

Care sunt măsurile de siguranță pe care trebuie să le ia utilizatorii pentru siguranță sporită în întrebuințarea de furtunuri hidraulice?

Cu toate că structurile furtunurilor hidraulice de presiuni mari par a fi rezistente, factorul de uzură ce intervine de fiecare dată este timpul. Astfel, atunci când solicitările chimice sau mecanice sunt intense, se vede și calitatea furtunului. Calitatea de indestructibilitate nu este specifică acestei categorii de furtunuri deoarece cu cât sunt folosite mai intens, cu atât se reduce și din rezistența lor.

Sfatul specialiștilor tehnovest.ro cu privire la extinderea duratei de viață a acestor elemente este de a evita condițiile de mediu extreme pe cât de mult cu putință. Mai bine zis, este vorba despre folosirea de furtunuri hidraulice în condiții scăzute de temperatură sau când aceasta are valori foarte înalte, cât mai puțin posibil pentru că astfel se compromite rezistența și integritatea lor. De preferat într-o astfel de situație sunt acele furtunuri care dispun de un strat termoprotector suplimentar.

Temperatura de lucru a uleiului hidraulic este, de asemenea, importantă. Astfel, aceasta trebuie monotorizată pentru că dacă valorile sale cresc peste un anumit nivel vor fi afectate straturile interioare – ceea ce conduce la pierderea funcționalității sale, precum și a proprietăților tehnice.

Oricare ar fi aplicația în cauză sau necesarul ce impune folosirea acestor elemente, de preferat este ca achiziția să fie făcută dintr-un magazin de specialitate, la recomandarea experților. În acest sens, cei interesați pot opta pentru soluțiile cu care îi întâmpină tehnovest.ro. Astfel, aceștia dispun și de consultanța necesară, precum și de posibilitatea de a echivala produse, astfel ca exigențele pe care le impune procesul în care furtunurile vor fi utilizate să fie dus la îndeplinire cu succes.

De altfel, nu numai cei care doresc furtunuri din această categorie găsesc răspunsul de care au nevoie pe această pagină. O varietate de produse destinate bunei funcționări a diverselor echipamente și aplicații pot fi comandate prin acest furnizor, la prețuri accesibile.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: