Lipsa exercițiilor fizice sunt mai periculoase decât obezitatea

Rate this post

Intre o persoana obeza si  una care trăieste o viață sedentara exista cel puțin aceeași riscuri de a muri prematur in detrimentul unei persoane cu multa grăsime pe corp, se arata in noile studii stiintifice. De două ori mai multe persoane mor din cauza lipsei de exercitiu fata de obezitate.
in fata calculatorului

Studiul european a fost publicat in The American Journal of Clinical Nutrition, confirmând ca si in studiile anterioare ca lipsa de activitatea fizica poate avea un efect dramatic asupra sănătății.
In studiul actual, s-a realizat un studu pe 334000 de oameni din zece țări europene, inclusiv Romania. Participanții au fost împărțiți în grupuri diferite în funcție de greutatea și activitatea fizică.

Pe scaun nemișcat

Sa constatat că de două ori mai mulți oamanii mor prematur din cauza viații sedentare decat cei obezi. Până acum s-a pus mare accent pe orice excesul de greutate și cum să se piardă în greutate, dar acest studiu arata ca acesta este cel puțin la fel de important.
De asemenea, studiul arata ca intre o persoana care sta foarte mult pe canapea si nu este activa fizic si o persoana obeza sunt cel puțin aceleași riscuri de a muri prematur. Pentru persoanele care au un loc de muncă sedentare, lipsite de activitati fizice solicitante, l-ar prinde bine pentru sanatate un pic de miscare în fiecare zi, ar reduce astfel riscul de deces prematur cu 16 și 30%.

20 minute pe zi

– Fie ca sunteti cu o greutate normala, supraponderala sau obeza, sunteti departe de reducere a riscului de deces prematur, dacă nu sunteti activi fizic, puteti începe prin mersul pe jos aproximativ 20 de minute in fiecare zi. Puteti merge minute dimineața și tot atat după-amiaza sau 20 de minute de dimineața.

Cum se procedeaza?

– Nu este foarte important ce mijloc alegeti sa faceti miscare, dar cel mai important este sa faceti. De exemplu, puteti merge cu bicicleta sau puteti merge pe jos la locul de muncă, în loc de masina. Dacă activitatea fizica va fi ca un medicament, ar fi ceva fără precedent.

error: Content is protected !!
%d