Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Lotrii de la Iancu Jianu au ras într-o singură zi 45 de arbori – Jurnalul24

Lotrii de la Iancu Jianu au ras într-o singură zi 45 de arbori

Rate this post

După cum vă informam deunăzi, lotrii din localitatea olteană cu nume de haiduc, Iancu Jianu, se lasă greu convinşi că vremea haiducilor începe să apună, oamenii legii acţionând pentru întronarea legii.
Luni, 12 octombrie 2015, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a înaintat organelor de urmărire penală competente, în vederea continuării cercetărilor, actele de sesizare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul silvic („tăierea fără drept de arbori” şi „furtul de arbori din păduri” fapte prevăzute şi pedepsite de art. 108 şi art. 110 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, actualizat) faţă de şase persoane din localitatea Iancu Jianu, judeţul Olt.
lemn furat caruta
Cei în cauză au fost depistaţi la sfârşitul săptămânii trecute de către o patrulă de jandarmi din cadrul Secţiei Balş, în timp ce transportau în patru căruţe material lemnos tăiat ilegal din pădurea Iancu Jianu, ce aparţine Ocolului Silvic Balş. De la aceştia s-a recuperat şi lăsat în custodia organelor silvice cantitatea de aproximativ 7 metri cubi de material lemnos din speciile cer şi gârniţă.
Luni, 12 octombrie a.c., Ocolul Silvic Balş a comunicat unităţii de jandarmi Olt că, în urma activităţilor de inventariere/cubare efectuate la faţa locului, a rezultat că au fost tăiaţi ilegal 45 de arbori de diferite specii, prejudiciul total cauzat fiind de 3765,74 lei.
În urma obţinerii de către Jandarmeria Română, de competenţe în domeniul controlului circulaţiei materialelor lemnoase, odată cu intrarea în vigoare a Legii 133/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 46/2008 Codul Silvic, acest gen de acţiuni vor continua, iar prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite pe acest domeniu, reprezintă o prioritate a Jandarmeriei Române.
P.S.
Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin Legea nr. 133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase. Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora. Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii. În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici, precum şi cu reprezentanţii altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!