Lucruri utile pentru părinţi şi necesare pentru copil – achiziţiile încă din prima lună

Rate this post

Spre deosebire de generaţiile mai din urmă, actualii părinţi în devenire se simt mai stresaţi. Nu ştiu la ce să se aştepte şi nu ştiu cu ce să se mai pregătească în aşteptarea celui mic. În fond, un copil nu cere prea multe de la bun început aşa că trebuie ţinut cont de nevoi primare, hrană şi somn. De iubire nu duce lipsa desigur.

Pe măsură ce creşte însă, nevoile se înmulţesc şi se traduc prin tot felul de achiziţii. Unele fac viaţa mai uşoară, permit ca timpul să fie cu folos investit în grija pentru cel mic şi nu în eforturile fizice pentru a îndeplini anumite cerinţe. Într-un astfel de context, se şi explică ca ceea ce ţine de domeniul şi piaţa de consum în materie de articole pentru copii sunt la cote de maxim interes în zilele noastre.

Primele luni si primele griji

Un părinte nu se poate considera absolvit de griji nicio secundă din momentul în care apare şi copilul pe lume. Ba mai mult, totul începe de la nebunia descoperirii sexului. Astfel, părinţii se pot orienta după categorii specifice de produse.

Pentru prima lună a copilului, pentru începutul său şi al părinţilor deopotrivă, amenajarea camerei pare să fie de maxim interes. Deşi 9 părinţi din 10 consideră că cel mai bine un copil doarme alături de adulţi, un pat este necesar. Din fericire există şi pachete promoţionale pe piaţă, de genul pătuţului şi cu saltea inclusă. În cadrul magazinului online www.allkids.ro aceste pachete se vând avantajos şi foarte rapid. Nevoia este una constantă şi din fericire stocul există.

Desigur, un pat trebuie completat de un dulap de preferat a fi numai pentru copil. La pătuţ se asortează foarte bine un set de lenjerie pentru dimensiunile şi nevoile celui mic. Dar ce ar fi camera unui copil fără culoare? Aşadar, jucăriile sunt şi ele un interes, doar că redefinit. Având în vedere că în prima lună copilul abia desluşeşte ce vede clar, nu va avea nevoie încă de jucării educative. Dar curând după, o saltea de activităţi va răpi plictiseala; un carusel ataşat la pătuţ îl va calma, în timp ce o lampă de veghe se va dovedi a fi utilă şi un plus de culoare în întreagă cameră.

Pe scurt, aşa se defineşte camera celui mic. Dar achiziţiile necesare sunt departe de a fi terminate. Urmează partea vestimentară. Deşi este o chestiune ce ține de libera alegere, unele articole sunt pur necesare, de bază. Aici se include o păturică, set de bodyuri, seturi de căciuli, şosete şi mănuşile de protecţie pentru mâini. Se includ pantaloni sau salopete. Aparte de acestea vin desigur articolele vestimentare care mai de care mai moderne.

Dacă la plimbare un cărucior este absolut necesar, să nu vă gândiţi că plimbarea cu maşina este scutită de nevoi. Încă din prima zi, siguranţa celui mic este completată de un scaun auto. Asta dacă nu optaţi pentru un cărucior atât de complex încât să aibă şi un scaun special pentru maşină. Acestea sunt de regulă modele mai scumpe, de tip 3 în 1.

La capitolul igienă şi îngrijire, articolele de bază se referă la scutece, tensiometre, ser fiziologic, batista bebeluşului şi crema pentru a preveni iritatiile. Iar dacă pentru alimentaţie nu este suficientă sau chiar imposibilă alăptarea, ar fi bine să treceţi pe listă sterilizatorul, seturile de biberoane, tetine, detergent speciali pentru acestea precum şi laptele formulă.

Concluzie

Pentru a aştepta venirea pe lume a unui copil un viitor părinte nu are nevoie de atât de multe lucruri. Aparent, căci în momentul în care se întocmeşte o listă cu cele strict necesare, bugetul sare lejer de 3.000 de lei.

Ce sfaturi oferă cele care au trecut deja de primul prag? Să se rezume la ce este musai a fi folosit. Nu toate sunt urgenţe, nu toate sunt necesare încă din primele luni. Desigur, hainele, căruţul şi minimul de îngrijire precum şi hrana trebuie asigurate.

O mamă este încurajată şi să caute alternative. La ora actuală piaţa de articole pentru copii este atât de vastă, încât îţi pierzi răbdarea căutând. Din fericire, online-ul este la fel de generos. Având în vedere că scuteşte de timpul petrecut prin magazine, este o soluţie modernă tot mai recomandată pentru sesiunile de shopping.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: