Lugoj: proxenetism şi trafic de persoane în club

Rate this post

DIICOT Timişoara a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bucătaru Vili, Bucătaru Marius, Bucătaru Simona Cornelia şi Petrea Neculai Emil pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
club lugoj
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începînd cu anul 2013, inculpaţii Bucătaru Vili, Bucătaru Marius, Bucătaru Simona Cornelia au racolat mai multe tinere, pe care le-au determinat, prin ameninţări, constrângere sau inducere în eroare să practice prostituţia în municipiul Lugoj.
Din investigaţiile efectuate a rezultat că inculpaţii au înfiinţat un club pe raza municipiului Lugoj cu scopul de a racola mai multe tinere pe care să le determine să accepte practicarea prostituţiei înlesnind desfăşurarea acestei activităţi în incinta clubului.
S-a stabilit faptul că atunci cînd clientul dorea să întrețină relații sexuale cu una dintre dansatoarele din club era nevoit să consume băuturi alcoolice şi doar după achitarea sumei de 100 euro/oră/ putea să părăsească clubul fiind transportat de complicii grupului la hoteluri anume agreate de către inculpaţi.
Din cercetările efectuate pînă în prezent a rezultat faptul că liderul grupării era Bucătaru Marius, iar acesta împreună cu soţia sa, Bucătaru Simona şi fratele său, inculpatul Bucătaru Vili, au gestionat întreaga activitate a clubului, modul de desfăşurare al plasării fetelor, căutarea de locaţii pentru practicarea prostituţiei şi mai ales modul de încasare al sumelor de bani. Pentru a asigura controlul permanent asupra persoanelor vătămate şi clienţilor care ar deveni insolvabili,membrii grupului au atras în activitatea infracţionala pe inculpaţii Gheorghe Daniel Constantin, Petrea Neculai Emil şi Mitroi Alin Cristian, fiecare dintre ei avînd roluri bine determinate.
În cursul anului 2007, inculpatul Petrea Neculai Emil a racolat de pe raza municipiului Arad o minoră în vârstă de 12 ani şi profitînd de vulnerabilitatea sa a obligat-o prin acte de violenţă şi ameninţare să practice prostituţia în perimetrul Gării de Nord. Ulterior, aderând la grupul infracţional organizat, inculpatul a transportat-o pe victimă în clubul din municipiul Lugoj, unde membrii grupului au obligat-o prin amenințări și acte de violență să practice prostituția în folosul acestora. De asemenea, s-a reţinut faptul că inculpaţii Bucătaru Simona Cornelia şi Bucătaru Marius, sub pretextul ,,consumației,, pe care clienții clubului o făceau cu persoanele vătămate, le imputau acestora sume mult mai mari decât cele reale, iar în cazul în care aceştia refuzau să achite respectivele sume, erau amenințați cu acte de violență.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată suma de 11.000 de euro. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, beneficiind de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale –Inspectoratul de Poliție Județean Timiş precum şi jandarmi.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!