Mașinile fără șofer și viața privată

Rate this post

Multi dintre noi se extaziaza atunci cand sunt pusi fata in fata cu miracolele tehnologiei care avanseaza de la o zi la alta.Dar nu stim cati dintre noi ne-am mai extazia atunci cand suntem pusi fata in fata cu implicatiile pe care aceeasi tehnologie o are asupra vietii noastre de zi cu zi. La fel este si cazul cu masinile fara sofer. Cei care le lauda spun despre acestea ca vor reduce numarul de accidente si ambuteiajele auto. Adevarat, desi nu in totalitate.
masina fara sofer
Cei care sunt impotriva acestor masini afiram ca acestea au implicatii pentru viata personala a fiecaruia dintre noi.In ce sens?Aceste masini vor fi controlate de un computer care va inmagazina date despre fiecare deplasare a individului.Astfel statul, care este in posesia respectivului computer, va avea acces la informatii despre deplasarile pe care le facem dand astfel o noua lovitura vieti noastre personale.

Pe de alta parte ,spun aceiasi detractori ,aceste masini pot fi programate sa te ucida In cazul in care ,de pilda,ne apare brusc in fata un copil, masina poate decide ca e mult mai bine sa intre in parapetul din dreapta drumului decat sa accidentam respectivul copil.
Tehnologia este o sabie cu doua taisuri. Nu este buna sau rea. Conteaza modul in care o folosim.Din nefericire ,in ultima vreme tehnologia este folosita pentru cladirea unui stat mondial fascist in care fiecare miscare ne va fi supravegheata la sange. Masinile fara sofer sunt astfel doar o veriga din acest lant care incearca sa lege umanitatea de glie.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!
%d