Metrorex creşte tarifele şi elimină cartela cu 62 de călătorii

Rate this post

Începând cu 28 martie, tarifele pentru călătoria cu metroul vor fi majorate cu 16%-33%, conform unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor.

11515cartela-metrou-1

În proiect se mai menţionează că abonamentul lunar cu 62 de călătorii se elimină ca urmare a numeroaselor nemulţumiri exprimate de publicul călător în ceea ce priveşte efectuarea numărului de călătorii în perioada de valabilitate a abonamentului (fie efectuarea integrală a numărului de călătorii înainte de expirarea perioadei de valabilitate de o lună a abonamentului, fie neefectuarea celor 62 de călătorii, caz ce conduce la nemulțumirea călătorilor în ceea ce priveşte plata călătoriilor neutilizate).

Cartelele de metrou se scumpesc, iar aici puteţi vedea noile tarife:

  • preţul cartelei pentru două călătorii urmând să crească de la 4 la 5 lei,
  •  cartela cu 10 călătorii va costa de la 15 lei la 20 de lei,
  •  pentru abonamentul lunar nelimitat pasagerii vor scoate din buzunar 70 de lei, faţă de 60 de lei, cât este în prezent.
  • preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va creşte de la 20 de lei la 25 de lei,
  •  abonamentul de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei.

 Asociaţia Tinerilor Bucureşteni au creat o petiţie pentru a opri majorarea preţurilor cartelelor la metrou. www.petitieonline.net/petitie/spune_nu_scumpirilor_metrorex-p11343143.html Asociaţia Tinerilor Bucureşteni contribuie la dezvoltarea şi implicarea tinerilor în evenimente sociale, culturale, artistice, educative, sportive şi de mediu, reprezentând un suport pentru promovarea, derularea şi susţinerea iniţiativelor tinerilor din Bucureşti.

Ultima scumpire a cartelelor la metrou a fost făcuta în august 2012.

error: Content is protected !!
%d