Migranţii vin de pretutindeni

Rate this post

La data de 21 septembrie 2015, DIICOT Iaşi a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor VOICA ADRIAN, MANIC MIHAIL şi SÎRBU TUDOR pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.
trafic imigranti arest
Începând cu luna septembrie 2015, inculpatul Plugaru Chirilă Marian, persoană condamnată definitiv la pedeapsa închisorii de 12 ani pentru comiterea de infracțiuni din sfera criminalității organizate, şi care se sustrage executării pedepsei, a inițiat și constituit o grupare infracțională organizată în scopul comiterii infracțiunii de trafic de migranți pentru a obține importante beneficii materiale. S-a reţinut că la grupul infracţional organizat au aderat atât cetățeni moldoveni cât și cetățeni români care aveau rolul de a prelua imigranţii intraţi în România de pe teritoriul Republicii Moldova şi de a-i transporta până la frontiera de vest, primind în schimbul activităţii infracţionale sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 euro pentru fiecare persoană transportată.
În a doua jumătate a lunii septembrie 2015, membrii grupului infracțional au identificat pe teritoriul Republicii Moldova un număr de 6 migranți, doi adulți și trei copiii minori de origine arabă și un adult de origine iraniană, pe care i-au racolat prin promisiunea trecerii frontierei de stat în România și transportării ulterioare în vestul Europei.
La data de 21 septembrie 2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au monitorizat membrii grupului infracţional în timp ce transportau cei şase migranţi, de la frontiera cu Republica Moldova, până în municipiul Iaşi, unde au acţionat pentru prinderea în flagrant a acestora.
Cu această ocazie, asupra membrilor grupului precum şi în autoturisme, au fost găsite şi ridicate 14 telefoane mobile, diferite înscrisuri în legătură cu cauza, precum şi diverse sume în bani (9.550 euro, 1.450 dolari SUA, 310 lei şi 5.000 lei R. Moldova).
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: