Muncitorii din Europa care pleacă să muncească în Australia sunt prost plătiți și agresaţi sexual

Rate this post

Muncitorii și lucrătorii tineri din Asia și Europa sunt abuzați, maltratați și suferă de atacuri la locul de muncă în Australia.
sclavie imigranti

O anchetă jurnalistică al postului de televiziune australian Four Corners dezvăluie soarta tristă a muncitorilor și lucrătorilor din Europa și Asia care sunt abuzați, maltratați și suferă de atacuri la locul de muncă în Australia, scrie ABC.

Ei au descoperit dovezi clare de exploatare extremă a muncitorilor, care lucrează în condiții similare în care au lucrat sclavii, în ferme și în fabrici care furnizează produse către cele mai mari supermarketuri și lanțurile de fast-food-uri din Australia.

Sex pentru viză

Studiul a constatat că lucrătoarele din Europa și Asia sunt exploatate sexual, și pentru a obține o viză trebuie să ofere servicii sexuale. Cu forme legale muncitoarele sunt exploatate şi prost plătite.

Ei intra în Australia pe baza vizelor temporare de muncă concepute ca un program de schimb cultural. Aceste vize le permit tinerilor să călătorească și să lucreze mai mult de șase luni într-o singură locație. Cei mai mulţi sunt angajați în locuri de muncă prost plătite, la cules de fructe sau legume, dar și în industria carnii de păsăre de curte.

În jur de 20.000 de români muncesc legal în Australia

Conform unor informaţii neoficiale se estimează că între 10.000 si 20.000 de romani lucrează în Australia.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: